sticker ut.


Precis lagom till slutspel på fotbolls em blev jag bildlös. Myrornas krig bröt ut i full skala. Jag var inte alls road. Ringde Comhem som numera heter Tele2 men de kunde inte se att vi har fel som de kan lösa så där jätte snabbt. En felanmälan gjordes. Killen jag pratade var ju extremt trevlig och hjälpsam, men det hjälpte inte. Ledsen var jag. De ska skicka en tekniker. Detta hände i fredags.

Vad göra – jag blev jag tvungen att STREAMA. Det gjorde det från min dator. Jag är inte alls imponerad. Jag kunde bara kolla Tv1, och Tv2 och absolut inte Tv 4. De vill ha betalt. Och matchen gick ju där. Skandal. Och så intresserad är jag inte att jag betalar ca 150 kr eller hur mycket det var.

Nåväl jag fick ett sms att jag ska kontakta Comhem för att stämma tid för teknikern. Deras medarbetare som jag pratade med verkligen kunde inte svenska. Men hen gav inte upp. Tekniker kommer idag när du läser detta.

Och hon erbjöd dessutom en comhemplay som inte kostar någonting alls och kan se alla program från mitt utbud om jag har missat nåt. Intressant.

Men den här korta möte med streaming gjorde mig inte exalterad alls. Jag vill ha tablåtv. det stressar mig mindre. Det blir inte heller tyst när nån program tar slut. På tablån finns alltid nåt annat som börjar syrra. Igår kväll satt jag bara och kollade vad jag skulle kunna titta på. Det var stressigt. Hittade inte heller nåt.

Precis som när jag flyger. Förr i tiden fick man mat på planet. Det ingick i rutinen. Jag saknar den tiden. Man blev genast sysselsatt. Och jag nästan alltid åt upp allt. Jag vet att många klagade men det är deras grej. Antagligen klagar de på det mesta.

Nu när jag får menyn på flyget får jag genast beslutsångest, och det mesta ser rätt så ointressanta ut för mig, när jag får välja. Och då väljer jag inget.

Tablå-tv ger en trevligare hem.
Men jag gillar radio också mer än Spotify.
Jag gillar bloggar också mer än Facebook.

Annons

7 tankar om “sticker ut.

 1. Läckert med signalfärgen och så lite lakrits.

  Hoppas att du har fått ordning på tv:n nu. Fb har jag aldrig haft, men då och då funderar jag på det för att kunna hålla kontakt med släkten, en del meddelas endast där. Från att bara ha sett vanlig tv ser vi nu nästan bara på stremad, många bra serier att välja på varje kväll. Det är skönt att kunna styra över när man vill se vad och hur många avsnitt, så jag är väldigt glad över att vi började med det. Det är Svt play och C More, det räcker så bra och är inte dyrt.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det snyggt med signalfärgen. Lyser upp sin plats.

   I lördags kom en glad italienare och skarvade sladden på nolltid. Nu fungerar äntligen tv-n. Jag gillar omedelbarheten med tv-n. Att jag knäpper på och program med en gång.
   För att streama blir flera steg. Måste starta datorn. Hitta kanalerna. Även om jag nu fick comhemplay.se där är alla kanaler som vi har i huset. Kostar inget extra.
   Kan bli en bra komplement. Men när jag letade efter nåt att se blev jag hel stirrig och hoppade in i det ena till det andra tills jag bara stängde av.

   Gilla

 2. Vi har också com hem numera tele2 Jag har märkt att det blivit mycket krångel sen dom tog över bara att hoppas på att det blir bättre..ja tills vidare har vi ComHem+ och via play gratis men jag vet inte hur länge.. kram!?

  Gilla

 3. Vill man blir sett får man välja en chockfärg.
  Tittar aldrig på teve men är inte så sportintresserad heller. Gillar inte Facebook alls. Går bara in där, gillar mig igenom folk jag känner på riktigt och ut igen. Fb tillåter bara att man väljer 30 favoriter. Resten struntar jag i. De kommer ändå aldrig upp i mitt flöde. Blir vansinnig på Fb.

  Gillad av 1 person

  • Jag hade velat se det. 😩
   Och jag har fortfarande ingen tv.
   Idag var en tekniker här. Efter lite moddande men en speciell maskin ställde han fråga: är det någon som renoverar i huset!
   Ja, sa jag, grannarna ovanför slipar golv.
   Och så precis som jag misstänkte är felet är ovanför och inte hos mig. Nytt tid måste bokas. Men grannen är sjuk nu och sen åker de till Finland och är borta en vecka.
   Jag är verkligen inte är glad. 😖

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.