middagen är serverad.


Klart att familjen ska få sitt. Det är så ska det va. I och för sig ser jag inte släktskapet på dem, men jag är inte speciellt duktig på varken fåglar eller växter. Djur är mycket lättare att känna igen. Undrar hur det kommer sig, för det är klart stora skillnader mellan fågelfä också.
Det känns som om jag har en stor blank sida i det området. Ändå minns jag hur vi samlade in växter och pressade dem, och artbestämde. Det gjorde vi med insekter också. Vi tom dissekerat vissa insekter som kackerlackor. De hade mycket fett på sig och luktade inte så gott.

Jag undrar varför vissa saker fastnar mer i minnet medan andra saker får aldrig fäste.

11 tankar om “middagen är serverad.

 1. Jag skulle ju kommentera detta med växter m.m. Även jag hade noll koll på växter, lärde mig många på mitt hemspråk under loven men översatte aldrig. Långsamt har jag lärt mig genom att vara nyfiken, men fåglar är jag fortfarande nybörjare på.

  Gillad av 2 personer

   • Så kan det vara. Jag har nog haft mycket hjälp av att vi köpte torpet och att jag har fotat mycket i naturen. Då vill jag alltid veta vad jag hittat. Det roliga är att jag har många namn på lager i hjärnan och gissar ibland – och ofta är det rätt!

    Gilla

 2. Antar att det är ungarna som får mat nu.
  Det är så med alla intressen tror jag. Nånting händer som gör att vi får upp ögonen för något speciellt och som gör oss nyfiken. Ibland finns det redan i familjen. Precis som vi har olika favoritmotiv när vi fotar.
  Jättefina bilder!

  Gillad av 2 personer

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.