soldag.


:

Härom dan bestämde jag mig att lapa lite sol. Jag tyckte mellan kl 08 till 09 är en utmärkt tid för det. Solen ligger då på min fönster och det blåste och fläktade lite skönt. Det blev kanske inte en hel timmes sol, då jag är mer rastlös än jag var förr.

Kl. 9 slutade jag och fortsatte med mina sysslor. Nog blev jag förvånad på kvällen när jag såg att jag blev ganska så röd av morgonsolen.

Därmed ställde jag frågan varför har jag legat och pressat förr mitt på dan för att få färg. När det hade gått lika bra tidigt morgon utan värmebölja. Dock var jag mindre känslig för värmen förr. Nu redan vid 22 grader kan jag tycka att börjar bli jobbigt. I alla fall inomhus, när solen värmer upp hela huset och varje enskild lägenhet.

9 tankar om “soldag.

  • Jag trodde inte heller att man får färg så tidigt. Jag var bara tvungen pga brist på D-vitamin. Jag äter redan höga doser och den ligger fortfarande lågt. Numera har jag egentligen ingen tålamod till att ligga på stranden.

   Gillad av 1 person

 1. Håller med Jag. Vi hade också en gillestuga och där sov vi och hundarna de heta sommarnätterna. Min lägenhet blir också kokhet men nu har jag inga katter längre och kan öppna fönstren på skuggsidan stort.
  Har aldrig varit en soldyrkare och hatade att steka i solen. Satt alltid i skuggan. Snyggt foto och väldigt bra i svartvitt.

  Gillad av 1 person

 2. De blir nog snyggt rutiga och randiga, pressarna på balkongen med det vackra gallret. Jag brukar/brukade ta mig en stund i eftermiddags- eller kvällssolen, eller i skuggan. Toleransen för värme minskar med åldern och inomhus är det ju pestvarmt ibland. Tack och lov kan jag gå ner i gillestugan och frysa en stund. På torpet är det tjocka timmerväggar som inte släpper in hettan. En timmes sol första gången är lite för mycket.

  Snygg bild med rutor och mönster! Och det loja gänget.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.