0-3… till Italien


Igår spelade Italien mot Turkiet. Det är nåt magiskt när mitt fotbollsintresse väcks när det är EM. Annars är mitt intresse för fotboll är lika med noll. Speciellt roligt är det när det är båda lag vill vinna. Spännande och medryckande var matchen. Jag gillar när spelet är offensivt. Vill man vinna så måste man kämpa.

Har jag nån favorit? Absolut. Jag håller alltid på vinnaren.

Nog om fotboll. Jag vill berätta att jag fick min andra dos av vaccin i torsdags. Men jag är lite missnöjd. Hon som jag hamnade hos, var trevligt inledandes. Hon ställde frågor som jag besvarade. sen frågade hon varför jag inte fyllde i hälsodeklarationen. Jag sa att jag gjorde det. Man kan ju inte gå vidare och beställa tid på appen ”Alltid öppet” innan man har fyllt i frågorna.

Hon ställde frågorna på nytt men jag kände irritationen i hans röst. Sen sprutan. Jag brukar inte känna när jag får en spruta, men den här gången kändes en hel del vid sticket och så även sved till rejält.

De flesta säger att man brukar få lite mer reaktion av den andra sprutan. Så blev inte fallet. Det är det enda som har hänt att den började klia dagen efter, den är kanske något ömt, kliar och är röd runt om sticket. Eller rättare sagt den är inte rött runt om sticket utan ovanför sticket. Den var inte alls röd efter den första sprutan och inte heller kliade.

Det gör att jag nu funderar över om hon gett mig sprutan rätt, om vaccinet var fräsch och så vidare.? Solen sken ju rakt på oss och på hennes grejer också. Det var fönster i taket.

Att man får läsa nya rön dagligen hjälper inte heller. WHO rekommenderar inga resor inom Europa, medan Sverige tycker att det är helt okej, men att olika länder kan ha olika bestämmelser.

Man säger också att vaccinet hjälper, man ser på att färre blir sjuka. Samtidigt var situationen bättre på sommaren förra året också. Är det vaccinet eller den varma årstiden som trollar?

8 tankar om “0-3… till Italien

 1. Läckert fönster och fint med speglingen, tegel inuti tegel. Om sprutor och covid tycks och spekuleras så mycket så det är bäst att låta bli. Jag blev sämre av första. Fotbollen är rund och Sverige höll nollan. Bra så.

  Gillad av 1 person

  • Covid är ju världsnyhet fortfarande och ännu ett bra tag till. Onekligen kommer att smyga in i många samtal och även inlägg med.
   Ja Sverige höll nollan, men var en otroligt tråkig match. Vill man vinna måste man våga och anfalla och ta risker.

   Gillad av 1 person

 2. Håller med dig om fotbollen tristaste än trist men när det är em blir det genast intressant.. samma med ishockey boring boring, men när det blir hockey VM genast intressant.. kanske beror det på att att VM och EM så är det länder som tävlar med varann.. annars är det ju bara olika inhemska lag som tävlar mot varandra..skittråkigt..bra att du är klar med sprutorna och ja jag tror nedgången i dödsfall och sjukdomsfall beror på sommaren..skiten tar väl ny fart i höst igen.. kram..

  Gillad av 1 person

  • Vi är på samma våglängd. Förutom att hockey VM varje år medan fotbolls EM var fjärde år och likaså fotbolls VM är ju på var fjärde år. Man hinner ju längta lite. 🙂
   Kram!

   Gilla

  • Den första var duktig. Och alla andra olika innan var också toppen.
   Din har gått 4 dagar och den kliar fortfarande och och en stor röd fläck där. 4 cm i diametern.
   Jag baddar den med handsprit för den får bort kliandet. I alla fall nån timme.

   Gilla

 3. En del kan sätta sprutor, en del kan det inte. Det kan var så enkelt.
  Det finns väldigt många frågor om Corona och ännu fler spekulationer. Man vet inte vad man ska tro. Fotboll är inte så min grej men blir glad när Sverige eller Tyskland vinner och det gäller för alla sporttävlingar.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.