ensamt mot världen.


Omtyckt eller populär? Detta avhandlades nyligen i Radio. Det gjorde att jag började fundera på vilket var och är jag? Jag har nog aldrig funderat över det. och nu när jag ändå började fundera så kom jag fram att jag var och är varken det ena eller det andra. Faktum är att jag vet inte vad folk i stort tycker om mig.

Jag vet att mina kunder gillar mig. Men kunder är ju inte vänner. Vad arbetskamrater har tyck om mig vet jag däremot inte.

Å så då vännerna. Jag trodde länge att jag hade några som jag trodde var mina vänner genom många år. Dock har jag inte hört från dem nu länge. Och det känns att om inte jag hör av mig så gör de inte heller. Ingen av de undrade hur jag hade under Coronaepidemin slog mig nyligen. Inte heller julhälsning. Visst jag kunde också mejla och höra av mig. Men min känsla säger att de är inte längre på samma våglängd som jag är.

Sen har jag nån som jobbar nära mig och vi har känt varandra i 30 år! Jag har alltid sett henne som en vän. Nyligen slog mig en känsla av att hon nog ser inte mig som en nära vän, kanske mer som en bekant. Jag funderade att fråga henne nyligen vad hon tycker, men jag kom på att man kan nog inte få ett ärligt svar på en sån fråga. Eller kan man få?

Kan man få ett ärlig svar? Nej, jag tror inte det. Precis som man inte kan få ärligt svar på mycket annat.

Sen har jag några periferiska vänner. Vi kanske har kontakt med varandra några gånger per år. Kvarstår frågan. Är jag populär eller är jag omtyckt? Har jag någonsin varit det ena eller det andra? Vissa har ju vinnande personligheter. Är sån som alla bara älskar. Jag har några såna bland mina kunder. Likaså finns några få där det blir kollision redan från första sekunden. Både är lika svårt att fatta. Jag vet inte vilka mekanismer som styr.

Jag har lite Asperger i mig också. Inte utredd men jag vet. Jag känner igen väldigt många tecken av det. Jag är också ganska så kall. Känslorna sitter inte direkt på ytan. Kan man ändra på sina grundläggande känslor? Jag tror inte det. Den följer en nog hela livet. Det är mer att man blir mer medveten om hur ens väsen är ju äldre man blir. I slutändan kom jag inte fram till nåt alls. Jag är varken omtyckt eller populär. Jag är bara är. Take it or leave it.

13 tankar om “ensamt mot världen.

 1. Kan det inte vara så att det varierar beroende på var i livet man är? Just nu är det en väldigt stillsam period, man går ingenstans, har knappt några kontakter med omvärlden och rätt som det är kanske man blir bortglömd i ett hörn. Om jag inte hade barnen och min man så blev det nog så. Men det har inte alltid varit så.

  Vad gäller ditt foto så ser hon inte ut som en ensam människa, hon är för trendig för det. Hon är på väg mot något spännande. Just där vilar hon i stillheten.

  Gilla

  • Klart att man går igenom på olika faser i sitt liv, men man har också sin grund som man bygger på. Jag tror att man är den man är och kan fila bort lite och lägga till lite. Men i stort är man det samma. Jag hörde nyligen i radio att snålhet och slösaktighet i stor sätt ligger i ens DNA. Man kan fila på den, men man förblir ekonomisk/snål eller en slösa. Inte kul alls. Vart tog den fria viljan vägen?

   Gillad av 1 person

 2. Inlägg som väcker många tankar. Du har nog rätt, – det är inte lätt att få ärliga svar, och inte lätt att svara på frågan själv heller. Pandemin har verkligen gjort sitt.
  Och det slog mig plötsligt att det därför också kan vara lättare att få bilder till och med från S:holm där bara några få personer syns…

  Gillad av 1 person

 3. Först och främst bilden så fin den ser lite ödslig och ensam ut.. Precis så känner jag mig numera och på senare år så har många så kallade vänner / bekanta bara försvunnit.. Jag har massor av grannar och bekanta men vännerna speciellt två av dom skickar bara ett Tack detsamma på sms jul påsk medmera.. I julas och nu i påskas skickade jag inget sms alls för jag ville testa om dom hörde av sig först men icke.. Så nu har jag sanerat bort dom helt.. Må dom vila i frid 🙏 😀 kram 🤗

  Gillad av 1 person

 4. Ditt foto är ju väldigt passande till ditt tema.
  Jag kände mig alltid omtyckt. Framför allt på jobbet och bland mina grannar. Hörde idag att någon tyckte att jag är så trevlig. Blev glad förstås men egentligen har jag aldrig ställt mig den frågan. Omtyckt eller populär eller inget alls.
  Mitt motto har alltid varit: Ta mig som jag är eller låt bli.
  Håller däremot med dig om att hålla kontakt med en del vänner. Det är också alltid jag som ringer. Framför allt mina tyska vänner som jag har känt sedan 50 år tillbaka.

  Gillad av 1 person

  • Så roligt att du är omtyckt. Jag tror att alla som är omtyckta är speciella.
   Min motto är ju som din, men mig vill folk göra om gör det mesta. Alltid undrat varför, då det finns knasiga människor som de får vara knasiga.
   Nåväl…jag trivs med mig själv och jag har en stark asocial sida vilket gör att jag trivs väldigt bra i mitt eget sällskap.

   Gillad av 1 person

   • Det gör jag också…… att trivas i mitt eget sällskap. Min man och jag har alltid levt som eremiter. Jag är inte utåtriktad. Pratar gärna med folk när jag går med hunden men det räcker långt. Mera behöver jag inte. Jag har en särbo som jag inte träffar varje dag och som jag absolut inte vill bli sambo med. Jag älskar honom men jag vill ha mitt eget kvar.

    Gilla

    • Så skönt att du träffade nån och som accepterar särboskapet. Jag har alltid önskat att träffa nån som kan tänka sig vara särbo. Men icke… de ville bo ihop men jag ville inte, de ville ha barn men det ville jag inte. Valde leva själv istället. Mår bra av det.

     Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.