fräscht.


Så är det ju inte. Ofräscht blir bättre på foto än i verkligheten. Förfall är ju ett populärt fotomotiv. Undrar varför? Vad är det som tilltalar? Tänker vi så långt som vilka historier som har hänt innan allt blev nerslitet ? För nåt är det ju. På min Instagram följer jag väldigt många konto som fotograferar enbart förfall och övergivna objekt. (abandoned).

Funderar också hur många vackra byggnader som är övergivna. Med möbler och allt. Samtidigt många har ingenstans att bo. Dessutom det mesta som byggs numera är fula och själlösa samt variationer knappt existerar längre.

Nyligen hörde jag i nyheterna dock att man börjar bygga igen i stil som efterliknar byggnader från förr. Tyvärr kommer jag inte ihåg var någonstans. Kanske, kanske nämnde de Falun, men är osäker. Intressant att såna nyheter sägs bara en gång medan andra nyheter upprepas i oändlighet tills alla kan de utantill.

Annons

8 tankar om “fräscht.

 1. Jag håller mm med vad är det som drar.. likadant med saker som rostar sönder, varför är det så intressant att fota.. En slags skräckblandad förtjusning över allt som förfaller..😟 kram!!

  Gillad av 1 person

 2. Det vackra förfallet är så sorgligt. En övergiven byggnad som lämnades åt sitt öde väcker många frågor. Varför och vem, vad är det som har hänt, när huset kunde berätta o.s.v. Det gör det intressant och man tittar länge på sådana bilder.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tycker om förfall som gäller byggnader, som är uttrycksfullt på något sätt, som berättar något, det skräpiga förfallet väljer jag bort, det gör för ont i sinnet.

  Gillad av 1 person

  • Jag förstår hur du menar. Och håller med. De förfallkonton jag följer skapar alltid många känslor. De som fotar där har en hederskod att inte röra och inte ta nåt. De skriver inte heller var bilderna är tagna. Möjligen vilket land.
   På många ställen är ju allt kvar av möbler vackra speglar mm.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.