en gungande skönhet.


:

För några dagar sen fick jag en känsla av att jag borde kolla min pass. Sen glömde bort det så klart. I morse blev jag påmind, då de sa det i radio att mångas pass har gått ut under pandemin. Och att man ska söka ny pass i god tid då kön kan bli lång på vissa ställen.
Nu kollade jag och mitt pass är utgånget. Så klart. Det hände för cirka 2 veckor sen. Ja … typ. Jag har lite svårt att tyda datumet. Jag blir alltid osäker när jag ser detta : 20 02 21- särskilt i sammanhanget internationell handling. Är det så svårt att skriva hela året som 2020 eller 2021? Säkert alla andra förstår med en gång men för mig krävs tid för att komma fram till rätt datum.

Nu har jag beställt tid och nästa fredag ska till polishuset för att få ett nytt pass. Alltid samma ångest, för man vill gärna ha en bild som man är nöjd med. Trots att de lätt skulle kunna ta två bilder att välja emellan så nekas man det och egen bild kan man inte ta med sig.
Tiden beställs i förväg och man ska gå själv utan sällskap. För mig är det självklart men många har svårt att förstå det och alltid har en falang med sig vart de än går.

Annons

16 tankar om “en gungande skönhet.

  • En hemsk mall som inte tillåter att man ser ut som sig själv utan som någon annan.
   Vi får se hur det blir. De har ganska lång handläggningstid. I och med många avstod från resor hamnade många i samma sitts att inte kollade passet. Min gick ut för 2 veckor sen.
   Mina föräldrar har redan fått vaccin.
   När jag får vet bara gudarna. Och utan vaccin blir jag antagligen inte insläpp i landet. Och om de släpper in då måste jag sitta i karantän minst en vecka. Rätt så bortkastad tid på semester.

   Gillad av 1 person

 1. Känner igen den där våndan inför fotograferingen… På mitt förra pass såg jag helskum ut, jag blev full i skratt varje gång jag tittade på det (vilket inte var ofta). Lycka till, både med fotot, köer, handhygien och annat!
  Och vilken fin båtbild, tack för den! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Och det var ännu stökigare hos skattemyndigheten när jag ville beställa personbevis. Jag tänkte ta en med mig för säkerhets skull, men jag fick bara klicka runt och hamnade hela tiden där jag började.
   Och när jag ringde då var det telefonkö med 900 pers förre mig som betjänades av 39 pers och skulle ta runt timmen tror jag. La på.
   Jag har bokat tid i alla fall till nästa fredag.
   Kram!
   Kram!

   Gilla

 2. Det lät jobbigt. Har körkort som gäller överallt. Man måste ha legitimation på sjukguset och vårdcentralen.
  Hoppas du klarar dej ett tag tills du fått vaccination.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 3. Jag hade tid för nytt pass inbokat förra våren. När jag ringde och frågade hur det var ordnat med virussäkerheten så var det ungefär att de hade handsprit på toan. Jag vet att foajén där man väntar brukar vara smockad med folk så jag avbokade. Har alltså varit utan giltigt leg och pass i ett år, men det har gått bra, jag behöver det främst för att hämta ut paket och det går bra med appar och bankid, även när min man hämtar. Hos läkare o.dyl. godtar de det utgångna. Knepigt blev det häromdagen när svärsonen skulle hämta ut ett paket som felaktigt var adresserat till mig. Jag fick fota av det gamla leget och skicka till honom, fast han hade kvitto och allt. Jag väntar tills jag har blivit vaccinerad innan jag går till passpolisen. Och ja, det är läskigt med fotografiet, man ser alltid ut som en skurk. Lycka till!

  Gilla

  • Det står på deras hemsida att det får inte vara mer än 20 personer inne och man inte heller få ta med hela släkten.. Dessutom så bokar man tid i förväg. Jag kan återkomma när jag har gjort det.
   Det som retar mig att det är så svårt att få information om jag behöver personbevis i och med passet gått ut. Jag försökte ringa till polisen men då får man prata med en automat och det gick bara så där. Automaten förstod inte när jag sa ja.
   Och hos Skattemyndigheten var det också automat men efter det så kunde man prata med nån om jag hade 45 minuter att vänta, och det är 39 som jobbar febrilt för att besvara mina frågor. Jag kunde inte vänta så länge.
   Och när jag ville skriva ut ett personbevis på måfå fick jag klicka hit och dit och kom jag bara runt utan att det blev nåt gjort. Suuuuck!
   Jag undrar lätt vem som designar dessa odugliga sidor. Varför låter de inte testköra med okunniga personer så att alla konstigheter avslöjas. För de som designer de kan det utan och innan och för de är sidan logisk, men jag som är rätt så bra på sånt misslyckas med det…ja, vad ska man säga och tycka.

   Gilla

   • De där pratautomaterna är helt kass, de förstår sällan något. Jag vill minnas att det inte behövdes något personbevis när jag skaffade pass senast, det var också utgånget.

    Fint foto på blåvit båt i det blå!

    Gillad av 1 person

    • Det suger ändå att man inte gräva fram ett svar.
     Nu skaffade fram en personbevis från Skatteverket men inte det heller var lätt. För det finns tusen olika sorters personbevis. Jag prickade in det klicka på knappen och kom fram dit där jag började. Testade flera gånger med samma rundgång resultat.
     Då bestämde att jag ringer. Signalen går ut. Och följande sägs: just nu är det många som ringer. Det är 39 som svara på telefon och 900 står i kö. Väntetiden är ca 50 minuter.
     Jag la på.
     Jag tyckte också att båten är fin.

     Gilla

     • Jag kom på nu att det på polismyndighetens hemsida står väldigt pedagogiskt hur det går till när man skaffar pass och om man behöver ha något med sig. Men nu har du ju redan skaffat personbevis.

      Gillad av 1 person

      • Har vi kollat olika sidor?
       Mitt missförstånd låg i att jag trodde att man förnyar sitt pass. Och det hittade jag inte. Därför ignorerade skaffa nytt pass.
       Tog tid att komma fram att jag behöver precis som alla andra ett nytt pass.
       Jag tänkte skaffa personbevis ifall jag skulle behöva. Och det är inte heller enkelt. Kanske beställde jag per brev, men är osäker.
       Kötiden på telefon var extremt lång. 900 som stod i kön och 39 som svarade på telefon. Och du anar inte hur många olika personbevis det finns. Många.

       Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.