snorelab.


Än så länge vet jag bara litet typ ingenting efter besöket hos kardiologen förra veckan. Det pågår nu en utredning och det tar ju tid. Imorgon ska jag till blodprov, sen ska blodtrycket mätas 24 timmar och lika så ska mätas mitt hjärtas slag och dans också 24 timmar.

Doktorn undrade om jag snarkar. Jag vet inte, men jag tror inte det var det självklara svaret. Då kanske blir en natt på sovlabb, sa han då.För det ska också kollas.. DET lät inget vidare kan jag avslöja. Jag undrar om jag skulle kunna sova ens en halvtimme i ett sovlabb, och känna oro över vem eventuellt tittar in medan jag sover.

Vad göra? När jag googlade lite så upptäckte jag nåt intressant. Man kan mäta sina snarkningen hemma med hjälp av en app. Jag laddade ner en och nu vet jag det. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jag snarkar. I varierande styrka och i varierande mängd. Ganska så kul. Man måste ställa in en massa saker som vikt, om man har druckit kaffe, alkohol eller ätit sen middag , tränat innan eller tog kvällsbad osv. en hel del saker.

Man kan ställa in också vad man gissar hur lång tid man tror att somna, från 5 minuter till 90 minuter. För mig går det på några få minuter om jag känner mig sömnig. Om jag inte känner mig sömnig läser jag en bok till jag slocknar.

På den första bilden är min första natt förevigade. Och nog snarkade jag. men i stort var inte så farligt. Det är det orangea som inte är så bra. Snarkade sammanlagt 30 % av sovtiden.

På den andra bilden är ju söndagsnattens händelse som är med. och ser betydligt sämre ut. Undrar varför? Jag ligger på sidorna. TROR jag, jag somnar på sidan och vaknar också på sidoläge. Dessutom snarkade nästan hela tiden. 73 procent.

Det här är den gratis versionen. Men kan man också utöka mot betalning.
Det är ganska så roligt att man faktisk kan lyssna i appen hur man sågar stockarna. Mobilen ska vara på laddning (annars finns det risk att den laddar ur och naturligtvis ska mobilen ligga hyfsat nära huvudet.
Min app heter Snorelab.

10 tankar om “snorelab.

 1. Vad smart av dig att hitta appen.. hoppas du slipper snarklabbet nu när du vet.. min kära sambo snarkar men jag har aldrig snarkat förrän nu sen bihålleproblemen började enligt sambon i alla fall… Hoppas i alla fall på att ditt hjärta mår bra..kram!!

  Gillad av 1 person

  • Nu följer min snarkning varje dag. Den varierar väldigt mycket. Testar olika sovställningar och kuddantal och form.
   Jag snarkar mycket mer när jag ligger på min vänstersida. Mycket mindre på höger. Jag sover inte på rygg.
   Kram!

   Gilla

  • Det är inte många inställningar alls. Svårigheten är noll i princip. Jag bara klickat in vikten.
   Den är gratis för en testperiod på ett par dagar. Så här långt har jag konstaterat att jag har snarkat olika mycket. Ibland nästan inget alls och ibland nästan hela natten. Men absolut inget andningsuppehåll. Och det är det dom är farligt.

   Gilla

 2. Det finns tydligen appar till allt nuförtiden. Kul att du kunde få info. Men jag tror att det är på ryggen man snarkar mest, det är därför man kan sy in en tennisboll i pyjamasryggen. Det är nog andningsuppehåll doktorn är ute efter att upptäcka, man kan få sådana när man snarkar och i längden är det inte så bra. Det kallas för sömnapné.

  Gillad av 1 person

  • Jag kollade igår hur vilken sida jag sover på och det var på vänster sida. Jag låg fortfarande på vänster när jag vaknade på natten för att gå på toa, och sen fortsatte jag på vänstra sida. Vaknade på vänstersida på morgonen. Sen vad som händer under sömnen vet jag inte.
   För övrigt är ju ganska så rolig app.

   Gillad av 1 person

   • Jag ligger också på vänster sida men tydligen ibland på rygg och då kan jag snarka. Jag hade plötsligt sovvanor inställda i mobilen kopplat till klockan och då blev jag enbart irriterad. Jag hade inte ställt in något och det var jättesvårt att hitta hur jag skulle ta bort registreringen. Men när du själv har valt är det ju annat.

    Gillad av 1 person

    • Jag ska resta olika sovställningar, andra kuddar också. Måste hitta en längre sladd också för den jag har når inte till andra sidan sängen.
     Tur att du kunde ta bort regeringen. Ska något hända ska det höra på eget bevåg.

     Gillad av 1 person

  • Kanske inte så farligt, men egentligen fick jag problem med det i unga år efter en influensa sjukdom. Jag tar medicin mot extra slag sen många år tillbaka, men nu hörs blåsljud som utreds och i samband med det kom upp frågor om snarkande.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.