det var en varm dag.


Överallt kunde man svalka sig i sådana sprinklers i värmen som rådde i början av juni 2019. Det var  året då man fortfarande kunde semestra utan att man behövde ställa allt på paus.

På senare tiden har jag inte fotograferat så mycket även om jag har några nytagna bilder också, så får jag se vad jag visar framöver. Lusten avtar då det begås mer och mer rån på öppen gata och då känns lite olustigt att gå med en kamera som kan se värdefull ut i vissas ögon, även om de har ganska så många år på nacken.

8 tankar om “det var en varm dag.

 1. Hemskt att du får känna så och inte vågar går runt helt avslappnat men jag förstår dig.
  Vilken bra idé med dessa sprinkler när det är så varmt. Jättefin bild på tjejen.
  Är glad att jag bor på landsbygden. Här finns visserligen en utslussningsenhet för missbrukare men hittills har aldrig något hänt. En del av de människorna får ta promenader i byn och reservatet.

  Gillad av 1 person

  • Enligt en ny statistik så känner sig tryggare nu än för 3 år sen. Men janar jag frågar mina kunder är många som inte känner sig trygga. Så vem ska man tro på. Dessutom pratas numera nästan bara om skjutningar, rån och kriminalitet. Varje dag händer nåt stort och hemskt. Alternativet att jag stänger av radion och slutar läsa tidningar. Men det är som att stoppa huvudet i sanden.

   Gillad av 1 person

 2. Ser onekligen skönt ut att kunna svalka sig på det sättet.. Och att fota och gå runt överallt så är jag ju alltid tillsammans med Janne när vi åker någonstans men jag håller med, jag skulle inte kunna fota på samma sätt som nu om jag gick runt ensam.. jag har aldrig med mig kameran längre den känns bara jobbig och släpa på dessutom har min mobils kamera bättre prestanda än den.. men jag skulle inte springa runt överallt med och vifta med mobilen heller.. så jag förstår dig helt och fullt.. kram!!

  Gillad av 1 person

 3. Var det alltså sprinklers som fanns där tillfälligt p.g.a. värmen? Man svalkade sig och sen gick man vidare i blöta kläder…

  Är det mycket rån i Sthm? Jag vet att de foton du har tagit är från Ungern, men trist om du ska hejdas av det.

  Gilla

  • Ja, egentligen blir man inte så där jätte blött för vattnet är mer som dis. Många restauranger brukar också ha nåt liknande på uteserveringar och då är det ännu mer disig, så att man inte blir blött om kläderna. När det blir varmt i Budapest så blir det ju jätte varmt inne i stan. Alla hus värms upp och när solen börjar gå ner så öser huset ur värmen. De har gjort mätningar hur mycket egentligen 36 grader där det är ingen skugga att gömma sig i. uppemot 70 grader att gå på heta asfalten. eller vänta på bussen. Man brukar också spola gator och trottoarer hela tiden på varma sommardagar. De städar gatorna också dagligen där och spolas även då. Här i Stockholm städas trottoarer bara en gång i veckan och de spolar inte trottoarer här, men har sett att de spolar vägen där bilar kör.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.