Stockholm idag. Smutsig.


Smutsen gror. Det ser rent av äckligt ut på Stockholms gator. Ingen verkar ta ansvar eller så väldigt få. Ingen verkar bry sig.

Efter dagens korta promenad till för att handla har jag kommit fram att i fortsättningen får jag tvätta mina skors sulor när jag kommer inomhus.

Jag filmar trottoaren från Fridhemsplan till St.Eriksplan.

Tack och lov var ju inga spyor den här gången. En sånt hände framför mitt hus för en man spydde vid restaurangens uteserverings utgång sen fortsatte han och spydde hela gatan medan han pratade med dina 2 suparkompisar. Otroligt äckligt. Som tur blev gatan i hela sin längd till hörnet (3 huslängor) och i bredden ca 12 m ) renspolade. Tyvärr går inte spola min hjärna lika effektivt.

Jag vet att gatorna ser rätt då likadana ut över hela Stockholm. Jag tycker är ett skam att ingen verkar bryr sig och ingen gör nåt heller. Man kan spilla pengar över ful och överdimensionerade guldbro som tillplattar Gamla Stan, men gör att hålla Stockholm rent då snålar man. Men jag kanske tänker fel. Råttorna trivs och det är som räknas.

Och avslutningsvis ser busshållplatsen ut så här.

Annons

13 tankar om “Stockholm idag. Smutsig.

 1. Både låter och ser snuskigt ut.. Och äckel som den du såg finns det tyvärr gott om 😠 annars brukar jag tycka att det är något så när fräscht på våra gator.. Får ofta höra från engelska bloggvänner att vi verkar ha så rent på gator och trottoarer inget skräp 🚮.. Kram!! 🤗

  Gilla

  • Filmen jag la upp går tyvärr inte att spela. Gjorde med min iPhone och för att kunna lägga upp måste ha en YouTube kanal. Jag ve5 inte om jag vill ha en sån. Kristallina skrev att hon sen kunde se filmen när den senare låg i läsaren under inlägget.
   Nu blev det mycket regn så mycket blev kanske självsanerade. Skräp 🗑 plockas upp såna gående patruller men trottoarer spolas inte av bara vägbanornas. Blir lika frågande varje gång när jag ser det.
   Kram 🥰

   Gilla

 2. Fy vad äckligt! Nej, ingen film, men vet att jag har sett dina skor i en film tidigare när jag tittade på dina inlägg. Det är ett problem som borde kunna gå att åtgärda nu när det finns massor med arbetslöst folk.

  Gilla

  • Nej. Man gör inget. Regnet kan göra det bättre men regelbundet underhåll skulle inte skada. Jag ser däremot ofta att de städar gatorna, sopar upp och spolar av. Men sällan trottoarer.

   Gilla

  • Du gillar inte smutsen du gillar tanken av att jag lyfter problemet. 😀
   Kunde du se filmen? För Kristallina kunde inte det. Men om jag kollar på mina enheter så går filmen igång.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.