trabinostalgi.


En gång, nu ganska så längesen var Trabin eller som den heter på riktigt Trabant folkets bil i öststater. Den tillkom i Östtyskland.  Den var inte speciellt säker bil då den var gjord av hårdplast s.k duroplast.
Typ alla hatade den, men nästan alla som hade råd hade en. Nu har den fått en sorts reviver precis som mycket annat. Framtidstron är ju inte så stor numera, alla blickar bakåt och hyllar saker och även människor som man hatade förr. Man märker att mycket är som bara rör sig runt. utvecklingen rör nästen enbart bara tekniska prylar, men utvecklingen i design i stort har stannat upp.

Det är så jag känner, men ni som läser mina rader kanske känner precis tvärtom.foto: AntoniaB © 2019
foto: AntoniaB © 2019
foto: AntoniaB © 2019
foto: AntoniaB © 2019

Annons

12 tankar om “trabinostalgi.

 1. Nu blev jag osäker: är det en Trabant eller en Lada jag har hemma i hyllan i stan? Och köpte jag den i Tyskland eller i Tjeckoslovakien? Minnet. Roligt med kortege. Fast jag aldrig skulle kunna tänka mig en rosa bil så gillar jag din bild av den och färgerna i bilden.

  Gilla

 2. En sådan har jag sett några gånger i samband med att vi har varit ute min mans Amazon på veteranbilsutställningar. Jag tycker inte att det är någon snygg bil precis. Det var säkert någon veteranbilsklubb som var ute och körde. Så kör vi också i kortege ibland. Häftigt att se den gamla bilen 🙂 Och så många av dem på en gång.

  Gilla

  • Håller med dig med både sakerna. Jag kan inte se nån skönhet i trabant varken då och inte nu heller. Märkligt då jag för övrigt är verkligen svag för gamla bilar 🚙 !

   Gillad av 1 person

 3. När Trabin byggdes fick Östtyskarna i början väntar i 10 år på leveransen. Den var väldigt eftertraktad då. Härligt nostalgiskt och samlarna betalar mycket pengar för den idag.

  Gilla

 4. Gomorron Antonia, Trabant är väl mest namnet man minns 🤔 Ingen aning om att det var en kaross i plast..

  Hur går affärerna i coronatider. Hoppas att du har ordentligt med jobb. Vi ser ut att gå dystra tider till mötes.

  Sämsta timingen när jag kör norrut nästa onsdag för att flytta ut från Hälsingegatan. Verkar I dagsläget inte ens finnas välgörenhetsorganisationer som hämtar det som man skänker.. Vi får se hur det går

  🌹 🌹 🌹

  Den tors 14 maj 2020 07:18Divage skrev:

  > Antonia posted: ”En gång, nu ganska så längesen var Trabin eller som den > heter på riktigt Trabant folkets bil i öststater. Den tillkom i > Östtyskland. Den var inte speciellt säker bil då den var gjord av > hårdplast s.k duroplast. Typ alla hatade den, men nästan alla som ha” >

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.