de som inte bryr sig.


Corona överallt. Vissa länder har det jobbigare än andra. Här i Vasastan märks inte jättemycket än. Folk strömmar och har ärende nästan som vanligt. Biltrafiken är ju det samma som det brukar vara på lördagar.

Från köksfönster ser jag ett par ha en skön eftermiddagsfika. Det är typer som egentligen inte bryr sig så mycket. Han står utanför stenmuren så där nonchalant där bara en liten vickning räcker för att ramla ner på gatan.

När jag tittar ut igen så är de borta. De är borta men inte deras pappkoppar. Unga personer som snackar så himla mycket om miljön och att man ska värna om den. Men att hålla rent efter sig ingår ju inte i det kollektiva snacket.

På bilden som jag tog med min mobil syns kanske inte så mycket men man ser 2 vita fläckar en mindre och en större på muren. Det är lämningarna. Måste ha varit väldigt ansträngande att bära med sig full med kaffe. Inte blev det lättare urdruckna nu heller.

Det sitter ytterligare ett par med en schäfer och fikar. De håller just nu och ska gå. Och de vet vad som gäller. Det man tar med sig tar man också med sig när man går.

Även här kan man se muggarna längst till vänster på muren.

9 tankar om “de som inte bryr sig.

 1. Ytterst konstigt beteende. Jag funderar alltid över det när jag går ut. Just nu är det oerhört skräpigt överallt. Men på vår gata plockar jag upp allt jag ser, till och med fimpar. Jag undrar så varför folk inte gör likaledes i andra områden, man håller rent på sin tomt men inte på andra sidan häcken eller staketet, där ligger massor som har slängts där eller som har blåst dit. Det skulle inte ta många minuter och skulle ge ett så mycket bättre intryck. Nu ger det signalen: Här bor folk som bara bryr sig om sitt. Men framför allt detta att folk lämnar eller släpper skräp överallt. Förr sa jag alltid till om jag såg det, nu är jag så sällan ute bland folk.

  Gilla

  • Jag har samma funderingar. Tyvärr idag är klimatet sån att säga till kan orsaka våldsamhet. Hände just en sån sak idag när en man sa till någon att han inte ska skräpa ner.
   Vidriga människor det finns.
   Österrike är ett sånt land där det hölls otroligt fräscht av folk. Det är fantastisk rent. När jag var i Wien och efter en lång promenad var jag så trött att medan vi väntade på grönt ljus, satte mig på husets utbuktande kant. Sen kom jag på att nu kan jag bli ganska smutsig på baken så jag borstade på baken. Men handen blev inte smutsigt. Då synade jag huset och upptäckte att det var dammfritt. Tänk dig ….i huvudstaden städar man av sockeln och allt annat som stack ut.

   Gillad av 1 person

 2. Vi känner alla av Coronaeländet nu, det verkar inte spela någon roll vilket land man bor i.. men är ännu så länge tacksam över att vi långt ifrån har det värst.. Förstår att du är orolig för dina föräldrar,hoppas bara på att dom slipper eländet.. När det gäller skräp efter folk så ser man ofta att skräpet får stå kvar när dom går, helt obegripligt för mig..hoppas att allt är bra med dig ..kram!!

  Gilla

  • Det var sen ett äldre par som tog bort det 2 dagar senare. Och märkligt också att jag just råkade se det.
   Jag pratade just med min mamma och de mår bra. men är ledsna så klart. JAg själv tycker också att det är jobbigare att vara hemma än på jobbet. Sen hur länge jag kan jobba vet inte nu.
   Kram!

   Gilla

 3. Det har jag alltid undrat. Folk kan släpa med sig tunga korgar med mat och dryck men de tomma behållare orkar de inte ta med sig hem igen. Det är en gåta som jag aldrig kommer att förstå. Suck…..

  Gilla

 4. Sitter nog i vad man lärt sej hemifrån.

  Hoppas du får vara frisk. Här är INGEN ute, om man inte har legitimt skäl. Rasta Missi minimalt. Nästan rädd att gå runt kvarteret. En förbipasserande polis kan ju tycka att det är för långt, speciellt som hon har dubbla tomter att kissa och bajsa på. Sen är det legalt att handla mat på närmsta butik och så till apoteket. I Taxi får bara 1 passagerare åka..!!! Med undantag om man är familj som ska till flyget.. Är man ute i icke legitima ärenden så skriver polisen snabbt böter Hua ligen

  🌹 🌹 🌹

  Den lör 21 mars 2020 15:57Divage skrev:

  > Antonia posted: ” Corona överallt. Vissa länder har det jobbigare än > andra. Här i Vasastan märks inte jättemycket än. Folk strömmar och har > ärende nästan som vanligt. Biltrafiken är ju det samma som det brukar vara > på lördagar. Från köksfönster ser jag ett par ha en s” >

  Gilla

  • Hårda bud ni har, men kanske behövs. Sen vet ju ingen vad som är rätt och vad som är fel. Framtiden får visa det.
   Jag mår bra men börjar känna av stressen. Det blir många tomma rundor då jag inte kommer ihåg vad jag håller med på. Orolig för föräldrarna också. Usch vilket inferno världen har hamnat i.
   Sköt om er.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.