svaret på frågan ” hur många som sitter i fängelse i Sverige”


För den otåliga och för de som inte kollade på nätet om hur många är som är lagförda så sitter 4393 i fängelsen. Statistiken är från 1 oktober 2018.

Och varför ens tänkt tanken om hur många som sitter bakom lås och bom. Ju, jag lyssnade på en dokumentär där svenska tjejer brevväxlar och tom gifter sig med dödsdömda mördare som sitter för rätt så bestialiska mord i amerikanska sk dödsceller. I programmet förekom hur många som sitter i fängelse i de respektive länderna. I USA satt 2,2 miljoner på cirka 328 miljoner människor och i Sverige som har 10 242 292 är alltså 4393 personer som är dömda på allvarligare brott.

Min egen gissning låg någonstans mellan 10 och 30 tusen.

Jag kan så klart undra om 4393 är en realistisk siffra när man tänker på hetsen som finns i media. För dagligen rapporteras ju om gruva brott. Skjutningar, mord, gruva överfall och våldtäkter. Och inte glömma sprängningar av bostadshus och lokaler.

Senast om killen som vansinnigkörde och orsakade 1 människans död. Han är redan ökänd på grund av de 200 brott han redan har begått. Varför får han milda domar om han ens får nåt?

Väldigt många har fortfarande åsikten att fängelser löser inte problemet, men sällan kommer med bra lösningar. Och jag kan hålla med fängelser löser inte att kriminella blir mindre kriminella, men ger lugn och ro för folket genom att de inte kan vara ute och förstöra för hederliga och arbetssamma människor. Hederliga och arbetssamma människor som råkar ut för brott inte sällan helt bortglömda och hjälpen till de är obefintlig. Men kriminella kan få sen hur mycket hjälp som helst. Psykolog, läkare, studier, träning, god mat m.m. Medan den drabbade får i princip betala det genom sin skatt och så även resten av Sverige.

Jag vet inte vari problemet ligger när så många som får fortsätta sin brottsliga bana. Oftast utan konsekvenser då de är minderåriga dessutom som ser upp till de äldre kriminella. Men kan man begå gruva brott som ung så bör man kunde även bestraffas som ung.

I senaste 20 åren har man hört till leda från politikerna ” så här kan inte fortsätta”. Men det är precis vad som händer! Det fortsätter precis som det har gjort i de senaste 20 åren. Fast det blir bara grövre och grövre. Tills det sakta och säkert tar över Sverige och blir svårt att bekämpa precis som man inte heller lyckats bekämpa maffian i Italien.

Man borde ha agerat redan vid det första skottet.

(Och en uppdatering med en annan statistik. Det skedde 8350 våldtäkter 2019. Det är cirka 22 per dag. )

12 tankar om “svaret på frågan ” hur många som sitter i fängelse i Sverige”

 1. Oj, jag trodde det var många fler. De har ju dessutom stängt en hel del fängelser på 90-talet. Det finns antagligen inte plats för alla som skulle sitta bakom galler. (min gissning)
  Håller med Christina. Det krävs ändringar av lagar. Vi har ju hört att fängelser är överbelastade. Nu undrar jag hur många platser det egentligen finns i hela Sverige. Kanske också bra att veta i det här sammanhanget. 🤔

  Gilla

 2. Suck 😱 Så rätt du har i ditt inlägg. Jag tror de flesta är uppriktigt arga på allt detta vid detta laget. Det behövs göras så mycket för att stävja detta. Jag tror också att en hel del lagar borde skrivas om så att fler kan bli fällda. Och bara för man är minderårig ska man ju inte få fortsätta och springa runt och begå brott. Så mesigt att de kan få fortsätta sin brottsliga bana utan konsekvenser. Jag är riktigt riktigt arg och besviken för att man inte gör mer för att stoppa eländet. Det är bara en massa svamlande prat från våra ledande politiker. Nu senast också att idioter rånar och misshandlar gamla kvinnor på 90 år. Vart ska allt sluta. 😠

  Gillad av 1 person

 3. 4393 då tog jag alltså i i överkant, jag trodde det var bra mycket mer med tanke på allt som händer dagligen sprängningar, skjutningar, rån, våldtäkter mord med mera och Sverige tas ju upp som ett varnade exempel av andra länder numera, vare sig fängelse är bra eller inte så föredrar jag att dom sitter där än att dom springer runt på gator och torg och hittar på ännu mer skit.. Och tjejer hörde att den galne dansken han med ubåten har gift sig, tjejen måste ha en skruv lös 😕 Säpo och säkerhetspolisen bönar och ber om mer hjälp men vår regering föredrar art gulla med brottslingar och kriminella istället, finns hur mycket som helst att ta upp i det här ämnet bra att du tagit upp det, ska bli kul och få se vad du får för reaktioner kram!!

  Gilla

  • Jag tror inte att jag får reaktioner. Folk är lite rädda att säga sin mening. Fast jag kommer bli jätteglad om det blir lite mer svar. Redan själva frågan gjorde att jag fick få svar.
   Men du gissade nära.
   Det gjorde inte alls. Jag gick på magkänsla plus att man hör inget annat numera hur mycket brott som begås. 😠😤

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.