en kär verktygsbod.


...foto: AntoniaB © 2019
...foto: AntoniaB © 2019

...foto: AntoniaB © 2019

Här finns all som man kan behöva att tillverka och reparera. Alla lådor och alla burkar innehåller viktiga saker, sorterade för att lätt hitta det man behöver. Jag kommer att visa flera bilder i ämnet. Helt klart en av fördelarna att bo i ett hus. Jag kan inte sticka under bord att jag är svag för sånt. Jag är händigt att kan tillverka och göra nästan vad som helst. För mig vore en sån möjlighet guld värt.

Här är en lista på vad jag kan göra:

 • lägga klinkers och kakel och vanlig golv
 • sätta ihop IKEA möbler och annat
 • måla (typ väggar och möbler)
 • tapetsera fåtöljer och stolar
 • sticka och virka
 • borra i väggar
 • silversmycke
 • fotografera
 • hattar
 • sy

Trodde att listan skulle bli längre, men jag har aldrig tidigare skrivit ner vad jag tycker att jag är bra på. (Kanske är nyttigt att göra listor. Jag är definitivt dålig på listor.)

Vad är du bra på?

Annons

13 tankar om “en kär verktygsbod.

 1. En tusenkonstnär är du allt, lägga golv kan jag inte har aldrig provat, skruva ihop ikea möbler och måla kan jag, tapetsera kan jag men bara väggar inte möbler, jag kan sticka men inte virka, borra ja, fotografera ja hjälpligt, sy kläder ja om det inte är för avancerat och ändra och göra om kläder går också bra för det mesta.. Gillade verkligen dina foton här, speciellt det med burkarna 😊👍 kram!!

  Gilla

 2. Du milde! Den där ordningen har jag längtat efter, men om jag inte tar itu med det så blir det ingen. Min man har total oordning bland verktygen och när han inte hittar så köper han nytt. Ja, det är hans verktyg, jag har tyvärr inte lärt mig att hantera annat än hammare och spik hjälpligt. Och slipmaskiner.

  Så mycket du kan! Det där med tapetsera möbler är jag avis på dig för, det kostar skjortan att få det gjort. Jag är bra på att måla möbler, snickerier och väggar. Förr stickade jag en hel del tröjor, men så särskilt bra på det vet jag inte om jag var. Virkade också en del. Sydde massor med kläder men det var också länge sedan. Bland annat fixade jag och mins syster oss nya klänningar varje helg vi skulle ut. Får ta upp syendet igen, har just ordnat en syplats. Men annars? Kanske skriver jag någorlunda, är idérik vad gäller lösningar, har språköra… nej, nu räcker det. Jo. Jag var duktig gymnast en gång i tiden.

  Men att du kan göra silversmycken, det är häftigt! Jag har några som min syster gjorde för länge sedan.

  Gilla

  • Jag är den mer oordningsamma i min familj. Viss ordning försöker jag hålla, men det är svårt. Vet inte varför. Fel koppling i hjärnan för det hänger inte alls på viljan.
   Jag hade två slitna fåtöljer som jag hittade på soprummet.
   Efter mycket läsande om hur man klär om fåtöljer hittade prisvärt tyg, ville inte köpa nåt dyrt om misslyckande skulle drabba projektet. Men det gick bättre än bra. Jag hade ytterligare en fåtölj men där var det att plocka ner den ända bara till ramen resoren var huller om buller. Och mina böcker alltid slutade just vid det viktigaste lösningar. Så jag började söka på nätet. På svenska var det riktigt dåligt. Men amerikaner är inte rädda att dela av sig. Hittade en man som filmade och förklarade noggrann vad han gör. Jag hade en nästan likadan stol vilket underlättade lite. (Jag tror att den är gustaviansk men är osäker). Jag är supernöjd med hur resultatet blev.
   Ibland funderar på att visa upp den på bloggen. Silverringarna också.

   Gilla

 3. Där var det ordning och reda! Tummen upp!
  Och du kan massor av sånt jag mister nerverna med 😀
  Jag är bra på att skriva, planera tidningar… hmm… lyssna på vänner…skriva verser…
  Säkert nåt annat också men kommer inte på det nu 🙂

  Gilla

 4. Så himla kul. Det var verkligen lite udda pysslar. Köra lastbil!!!!! Och koppla elledningar. Det vore höjdare att kunna. 🙂
  I den boden hittar man lätt det man vill ha. Ändå har hänt att vi fick leta en hel dag efter nåt man inte mindes vart man har sorterat. 🙂

  Gilla

 5. Cool, tja silversmycken har jag ju inte försökt mej på och inte heller hattar och proffsig fotograf är jag ju inte, men lite annat kan jag lägga till den lista du redan gjort DREJA I LERA GJUTA I CEMENT GÖRA FORMAR I LATEX LÄGGA TAKPANNOR DRA OCH KOPPLA EL-LEDNINGAR SPELA CANASTA 😊 KÖRA LASTBIL

  TROR LISTAN KAN GÖRAS LÅNG

  Ha en bra dag Antonia. Det var fantastiskt att se hur organiserade alla verktyg var😎 🌹🌹🌹

  Den tors 9 jan. 2020 08:27Divage skrev:

  > Antonia posted: ” Här finns all som man kan behöva att tillverka och > reparera. Alla lådor och alla burkar innehåller viktiga saker, sorterade > för att lätt hitta det man behöver. Jag kommer att visa flera bilder i > ämnet. Helt klart en av fördelarna att bo i ett hus. Ja” >

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.