sanning?


De pratar om vädret numera i parti och minut. Hetsar folk och matar klimat. Allt är ju klimatförändringens fel numera. Så även att himlen var rosa igår när solen gick ner. Frågan löd så klart varför? VARFÖR? Ja, så klart är orsaken till det är att det brinner i Australien. Partiklar som dansar in i moln och färdas hit. Så kan det va. Ja, så kan det va. Men så var det även när jag var barn. Gamlingarna sa då genast att ”det kommer att blåsa imorgon. ”

Jag såg också att det var rosa solnedgång, vilket faktiskt händer med jämna mellanrum. Är det alltid stor brand som är på gång då någonstans. Tillåt mig tvivla.

Jag såg som sagt igår och även idag den rosa himlen. Tänkte igår att det blir nog blåsigt imorrn , och det vart det. Näst intill att jag blev bortblåst på vägen till doktorn.

Man ska ju skrämma tvivlarna till lydnad och finna sig i att klimatet är urspårade och helvetet är som väntar på oss. Var inte istiden som skulle komma på 80-talet? Varför oroade man sig för det då?

För några år sen var det busväder där mina föräldrar bor vid alpernas fot. Vattnet forsade överallt, betesmark blev till sjöar, en mindre bro sköljdes bort och brunnslocket spolades bort. Lät ju förfärligt också då vattnet rusade. Alla sa att man inte har sett så mycket vatten förr. Fast det var ju inte sant. Vid en översvämning på 60-talet låg större delen av det västra delen av landet under vatten. Massor av bostäder förstördes istället fick man standard hus 🏠 som var och är fortfarande fula, men folk fick ett hem att bo i.

Men i 60-talet färdades inte nyheterna snabbt om ens nämndes det någon annanstans. Kanske skrevs en lite notis. Precis som jag såg nån bild från Vietnam där de gick till midjan i vattnet då det var monsunregn. Nu är det monsuntider där. Det regnar mycket. Monsun är ju varje år ändå bygger man hus där de inte borde bygga och med teknik som är undermålig.

Här slutar jag om vädret och ser framemot morgondagen och tar dagen med vädret precis som den blir och är.

Annons

19 tankar om “sanning?

 1. Åhhh vad bra skrivet, jag har senaste veckan blivit matad med att rosa typ lila och orange soluppgångar eller solnedgångar beror helt och hållet på fyrverkerier att dom förpestar världen och klimatet och tar livet att alla djur, och just mitt i allt detta så råkade jag ha ett inlägg med en soluppgång vilda spekulationer på Facebook, men det roliga är att mina soluppgångs foton två stycken i inlägget är tagna från mitt fönster i november så varför är det rosa lila orange då 😄 jag är förbannat trött på klimathysterin och att man ska bli vegetarian vegan med mera jag äter kött fisk fågel och grönt och det tänker jag fortsätta med amen.. Kram!!

  Gilla

 2. Himlen glöder lite extra ibland och det har den gjort så länge man kan minnas. Du fotade påpassligt, som en målning blev det.

  Kan nog varar underfunktion av sköldkörteln. Har du fått svar, eller kollat på nätet?

  Gilla

  • Jag får svar om två veckor. Doktorn är bortrest. Jag kollade igår på nätet och symtomen är ganska lika. Men jag tycker att båda under och överproduktionen har nästan identiska symptom.
   Kanske bara den icke vintern som gör att jag inte mår som man ska.

   Gilla

 3. Alltså min pappa som föddes 1903 sa alltid när jag var barn: ”Det är bara föroreningar som gör att himlen glöder”.
  Idag vet man över huvud taget inte längre vad man ska tro eller vem man ska tro. Jag gör precis en paus från Facebook. Får dåliga vibbar när jag bara loggar in där.
  Undrar om det finns en plats på nätet där man kan läsa något positivt en enda gång om dagen.

  Gilla

    • Jag förstår inte varför är det bara elände i media. Såg nyss en reklam för en typ dokusåpa där man följer Norrmalspolisen i Stockholm. Ja, inte är några gulliga klipp ska visas. Redan introt skrämmer hur många elakingar det finns på Norrmalm Vad är syftet med det. Skrämma oss som ska röra oss i stan. Eller skrämma bovarna? Det tror jag inte att går.
     Nu kommer jag inte kolla den heller, men det är svårare att undvika trailern om den.

     Gillad av 1 person

     • Har slutat titta på tv sedan min man dog. Sånt bekräftar bara att jag gör rätt.
      Ibland tänker jag att jag vill ha ett litet hus nånstans i skogen igen. Staket runt om tomten och allt som händer bakom staketet struntar jag i. Då kanske man kan känna lite lugn, ro och harmoni igen.

      Gillad av 1 person

 4. Alltid roligt/trevligt att läsa dina utläggningar om diverse. Men varför doktor. Bara rutinbesök hoppas jag 🌹 🌹 🌹

  Den tors 2 jan. 2020 16:48Divage skrev:

  > Antonia posted: ”De pratar om vädret numera i parti och minut. Hetsar folk > och matar klimat. Allt är ju klimatförändringens fel numera. Så även att > himlen var rosa igår när solen gick ner. Frågan löd så klart varför? > VARFÖR? Ja, så klart är orsaken till det är att det br” >

  Gilla

  • Uppmärksam du var. Trodde inte att ingen kommer så långt i mitt långa utlägg. Jag har inte mått så bra senaste tiden så nu kollar min sköldkörteln som har visat en viss utslag i proverna. Jag känner mig trött, fryser sen blir jag het, gått upp i vikt mer än jag brukar. Kanske bara är åldern men då vill jag veta även det. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.