grönsaksbod.


...foto: AntoniaB © 2019På slutet av torghandeln finns ett bod som är alltid öppet.  Det är en renodlad grönsaks- och fruktbod. De är väldigt vanliga i Ungern och även i andra europeiska länder. De kanske finns i Sverige också men jag själv har aldrig sett en.

Annons

10 tankar om “grönsaksbod.

 1. Håller med jag har ingen aning om det finns eller inte här så just därför beror det väl på att det inte finns.. Skulle gärna ha en sån i kvarteret men får nöja mig med ica och Coop kram!!

  Gilla

  • Den typen av bodar finns överallt i Ungern. Varje kvarter har ju en. Men naturligtvis finns grönsaker och frukt även i stora matkedjor. Den ena utesluter det andra. Det finns även separata mjölkaffärer ( inte min favorit och går aldrig in i sån, då jag står inte ut av mjölklukten) och köttaffärer typ som finns på Hötorgshallen men dessa affärer är fristående ute i stan. Och de är välbesökte.

   Gillad av 1 person

 2. Hade varit väldigt glad om det hade funnits här. Vi köpte endast! frukt och grönsaker på den lokala marknaden som fanns en gång i veckan, året runt. Fin bild med äpplen i förgrunden.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.