långsint..


Lite tur att jag har en kamera med mig. Lättare att slå ihjäl ……………………………………….ja, tiden så klart. 2 timmar väntan för en minuters försening. Svårt att förlåta men gör seriösa försök att glömma det. Eller? foto...: AntoniaB © 2019Lite foto...: AntoniaB © 2019

foto...: AntoniaB © 2019

Nu är det andra gången jag nämnde förseningen så jag ska vara lite mer detaljerad om vad som hade hänt.
Efter att flyget landat i Budapest, brukar jag ta en transferbil till det aktuella tågstationen. Kan vara lite olika pga olika ombyggnader som faller just de här tider som jag brukar åka.
Nåväl…när jag beställer minibussen, säger jag alltid till vilken tågstation jag ska och att jag har en tågtid som jag passar.  Säger tiden så att de kan planera resan, då minibussen tar flera passagerare som ska till olika adresser. Ganska bra egentligen.

Det brukar också fungera. Det var ju en timme till godo så han burde ha hunnit med marginal. Vilket de som säljer biljetten på flygplatsen förstärkte att det är inga problem alls.  När jag träffar föraren nämner jag också tågtiden. Men jag har aldrig någonsin åkt med någon som har kört så sakta som den här mannen.  Han stannade exakt det klockslaget då tåget ska rulla ut. Han hade dessutom mage att säga – du hinner nog om du springer lite.  Att jag inte vet på förhand från vilken plattform tåget rullar ut spelade nämligen ingen roll för honom. Dricks fick han i alla fall inte.
Och det suger fortfarande att jag missade tåget som tar 3 timmar innan man är framme. Jag vet, jag vet det är ju ingen avstånd svenskmått mätt, men när man har gått upp klockan 5 på morgonen, ja då blir plötsligt dagen lång. Och lägger man till att jag gärna avstår från att båda äta och dricka under resan så blir det mer ansträngande. Ja, vet det är fel, men jag går så ogärna på ofräscha toaletter på tågstationer.

Annons

15 tankar om “långsint..

 1. Förstår fullständigt att du blev förbannad det hade jag också blivit 😡 och dessutom kanske både hungrig och törstig, offentliga toaletter skyr jag som pesten, men trots allt krångel du fick i alla fall snygga bilder. Kram..

  Gillad av 1 person

 2. Förstår att du blev väldigt irriterad när det hände, oförskämt av honom att försöka få dig att skynda på när han själv hade sölat så mycket! Så det var därifrån du plåtade torget. Gick du ut och fotade ett tag eller var du kvar på stationen? Nedersta bilden med det mörka partiet i rutan ger en rolig effekt, det är där blicken fastnar.

  Gilla

 3. Härliga bilder genom fönstren. Din berättelse låter riktigt jobbigt. Det är inte bara det att du fick vänta i 2 timmar utan det känns som minst 4 timmar när man står och stampar. Helt rätt att han inte fick dricks.

  Gilla

 4. Nämen oj vad störigt! Jag hade också blivit mer än sur. Missar på 1 minut och sååå lång väntan sedan. Vilken tråkig chaufför du råkade ut för. Förstår att han inte fick dricks. Det blev en väldigt onödig lång och obekväm resa. Tänker på mat och dryck också. Det måste man ju ha för att orka. Fattar inte att du klarade dig utan så länge. Min blodsockerhalt sjunker nog till noll och jag blir sur och grinig så ingen kan ha med mig att göra om jag inte får mat.

  Tur att kameran kunde var en liten tröst. Dina bilder blev ju kanon 🙂

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.