det blåa loket.


Vackert arbete. Man får verkligen nostalgikänslor när man ser det. Och jag vet att många känner som jag. I somras blev 2 lokförare osams över att vem som ska köra en av såna gamlingarna där dessutom folk köpte biljetter till att få åka tåget som just det speciella loket skulle dra. Det blev slagsmål, så resan ställdes in.  Ja, så kan det gå med rariteter. ....foto: AntoniaB © 2019

....foto: AntoniaB © 2019

....foto: AntoniaB © 2019

....foto: AntoniaB © 2019

....foto: AntoniaB © 2019

Annons

12 tankar om “det blåa loket.

 1. Jag tror inte att vi har haft blåa lok i Sverige. De flesta var svarta eller bruna. Alltså en ovanlig färg för oss och roligt att se. Fina bilder på loket och detaljerna, lite väl upprörda känslor hos vuxna personer, kan man tycka om lokslagsmålet.

  Gilla

 2. Är man entusiast så är man. Synd att de inte kunde dra lotter istället så att folk med biljetterna ändå hade kunnat åka med tåget. Jättefint lok. Tycker om att man bevarar dem och att de fortfarande kan köras.

  Gilla

 3. Vilket häftigt gammalt lok. Ett disellok? Vilken rolig historia om slagsmål om vem som skulle köra. Då är man ju väldigt nördig på att köra lok 😀
  Härliga bilder!

  Gilla

  • Det var inte det tåget jag skrev om utan en annan men jag kunde bara se DET loket i tidningen. Tänkt dig vilken prestige att få köra loket, och var tydligen värt att slåss för. Och då menar jag bokstavligen med knutna nävar. Testosteron. !!!!!

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.