vi är två.


Men vi är tusentals som avskyr alla dessa elsparkcyklar.  För som det är idag så får de göra vad de vill. Kör var de vill, ställer sparkcyklarna precis var som helst, oftast lite huller om buller. De känner sig oövervinnerliga.
En gång var trottoaren en frizon för gående. Där man kunde känna sig säker om man gick. Den tiden sen länge är borta. För förutom vanliga cyklare som tycker att de har rätten på sin sida att cykla på trottoaren trots att cykelbanan ligger precis bredvid, så nu även elsparkcyklar är också på trottoarer. Jag måste kolla hela tiden att jag inte råkar gå framför en sån.
Jag säger bara finns det hjul på din transportmedel, har du ingenting att göra på trottoaren. Ingenting.
Politikerna bör tänka om och skapa något för oss GÅENDE med. Skamligt att man får göra vad som helst i Sverige numera. Det finns ju regler, men ingen kollar om det efterlevs och i princip ingen som följer reglerna heller.

Annons

14 tankar om “vi är två.

 1. Ja, det har onekligen blivit ett problem, på många sätt. Att små barn cyklar på trottoarer kan jag däremot förstå, finns det inte cykelstigar så finns inte så mycket att välja på.

  Gilla

  • Har inte ens stad. Nedlusade med de liggandes huller om buller framför ingångar till butiker och boende så skulle jag inte heller tänka så mycket om de heller.
   Kram!

   Gilla

 2. Detta är bara början, läste att ett amerikanskt företag ska lansera en enorm mängd elsparkcyklar i Stockholm, visst låter det uppmuntrande ☹️ så för vanliga gående personer rekommenderas skyddsutrustning som hjälm knä och armbågsskydd 😕😠👎

  Gillad av 1 person

 3. I den lilla byn där jag bor finns bara en trottoar, ca. 30m lång och det finns inge elcyklar så klart. Förstår problemet ändå. Det är många som klagar och jag har hört att samma sak händer i Tyskland storstäder.
  Man kan undra hur många olyckor behövs för att någon ansvarig reagerar. Gångtrafikanters uppror låter bra!

  Gillad av 1 person

 4. Kan bara hålla med. Dessutom så lär ju föräldrar sina barn att det är toppen att cykla på trottoaren. Det ska börjas i tid du vet… Kanske en mössa/keps med påmonterade backspeglar ?? eller nåt i den stilen. Kanske en sensor som varnar för dom bakifrån kommande och ljudlösa nya terroristerna ???? Dom får verkligen blodtrycket att rusa, men kommer väl knappast att klassas som ansvariga för ens för tidiga död ??

  Den lör 31 aug. 2019 kl 09:12 skrev Divage :

  > Antonia posted: ”Men vi är tusentals som avskyr alla dessa elsparkcyklar. > För som det är idag så får de göra vad de vill. Kör var de vill, ställer > sparkcyklarna precis var som helst, oftast lite huller om buller. De känner > sig oövervinnerliga. En gång var trottoaren en f” >

  Gilla

  • Tyvärr som vanligt är politikerna kan inget råd. Bryr dig inte heller gissar jag. De kan inte heller lösa problemet med vilda västern i Sverige. Bara upprepa ” så kan det inte fortsätta”. Och det har de sagt nu i minst 20 år. Fortfarande skjuter folk på varande värre än förr.
   Här om dan jagades bovar i Vasaparken. Mitt på blanka dagen. En annan dag såg jag en man bli tagen av polisen för han hade på sig en skarpladdat pistol här i korsningen. Det var många polisbilar och ambulanser. Lunchtid.
   Kram!

   Gilla

 5. Ännu inga elcyklar i Rottne men mopeder och små bilar som får köra 35 km. De kommer i flockar på gång och cykelbanor ingen hänsyn utan man får flytta sej snabbt.
  Kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.