fult jobb.


En gång länge sen kunde man bygga fint med finnes. Inga hus var det andra likt. Alla hade en egen stil.
Men sen kommer dagens modernister och bara förstör. Vem var snillen som tänkte ut att den vita sladden blir alldeles utmärkt att dra dit den ska. Har man ingen känsla längre hur man gör ett fint jobb med bra finish. Svart hade smält bättre in i miljön och att strama till sladden inte heller stört.

Annons

12 tankar om “fult jobb.

 1. Känner igen det där, jag undrar ibland vart yrkesstoltheten tog vägen. Elektrikern som anslöt våra solpaneler drog den svarta ledningen ovanpå istället för under den vita takpanelen och ner på den blå väggen fäste han den med vita klamrar. ”De flesta vill ha det så!” var hans svar på att han inte dragit den under bräderna och om klamrarna gick han ordentligt i försvar: ” Det är standard. Ska jag ha en en släpkärra med olikfärgade klamrar med mig?!”

  Men nog finns det en hel del vackert byggda moderna byggnader också.

  Gilla

  • Det är knappt att jag tror mina ögon när jag läser dina rader. Upprörd blir jag också. Fy säger jag på yrkeskåren. För vår hiss ser otroligt ful ut efter att kommunen hade åsikter och vi var tvungna att byta in själva hissen. Med alla sladdar som tillkom och är synliga och ser ut som ett barn hade dragit det. Blir förbannad varje dag jag ser det.

   Gillad av 1 person

 2. slarv slarv slarv, verkar som det ekar tomt bakom pannbenat på vissa och yrkes stolthet tycks också fattas – men kanske det inte var en elektriker som drog sladden !!??

  Den tors 15 aug. 2019 kl 15:27 skrev Divage :

  > Antonia posted: ” En gång länge sen kunde man bygga fint med finnes. Inga > hus var det andra likt. Alla hade en egen stil. Men sen kommer dagens > modernister och bara förstör. Vem var snillen som tänkte ut att den vita > sladden blir alldeles utmärkt att dra dit den ska. ” >

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.