strålning.


Morgon efter annan lyssnar jag på p3. Och jag undrar flera saker. Finns det nån krav att få leda program i radio och i just detta fall Morgonpasset? även andra program så klart. Räcker det idag att man är nysvensk eller släkt/god vän med någon som bestämmer vilka ska få jobb. För kunskapsnivån är låg. Mycket låg.
Jag tar mig till pannan varje dag.
Visst man skulle kunna lyssna på en annan kanal som tex Radio Stockholm med andra ord p4. Där är nivån högre men å andra sidan är hetsigt med trafikdriller som avbryter i tid och otid ( även om det inte hänt nåt). Avbrott för senaste nytt, även om inte har hänt nåt speciellt i världen och inte heller i Sverige. Dessutom består att nyheterna av samma händelser hela dagen, med fokus på USA, Ryssland …lite EU, brott, brott, brott, och kanske nåt från Brasilien. Att det finns en oändligt stor värld utanför den lilla bubblan med mängder av händelser det har glömts bort.

På p4 är ofta två personer som leder programmet, en med sammetslen behaglig röst, medan garanterad har den andra en röst som liknar när någon krafsar på en skrivtavla. Jobbigt att lyssna på. Uppdelningen är ofta en nysvensk och en svensk. Är detta kvotering eller bara slump. Är förhållandena idag i Sverige 50/50 så alla ska representeras i alla möjliga sammanhang?

Jag har alltid sett radion som en bildningskanal. Där jag kan förbättra mina kunskaper och mitt språk. Så är det inte längre. För jag vet inte om det som sägs är korrekt på innehåll och om det är korrekt i uttal.

Annons

9 tankar om “strålning.

 1. Håller med! P1 har jag lyssnat på sen 80-talet (gymnasiet). Men de senaste 5-10 åren har det gått utför med kvaliteten. De talar fort och program och inslag går i varandra så man hinner inte reflektera ens i 5 sekunder. Aaarrrggghhh!!!

  Gilla

  • Tackar!
   Jag älskar eller snart älskade att lyssna på radio. Det är ett bra sällskap, speciellt när som jag är ensam. Men efter morgonens dravel och total okunskap i det mesta, börjar jag få nog.

   Gillad av 1 person

 2. Håller också med dig. Nuförtiden är det alltid två programledare. Det gör mig lite misstänksam. För många ledande frågor också. Själv lyssnar jag mycket på P1 men jag blir tröttare och tröttare. Känns inte riktigt objektivt heller. Suck….

  Gilla

 3. Ja, det är ju som du säger för övrigt också. Nu är reklamkanalerna ser jag som mindre seriösa än p3 och p4. Där skulle jag störas mindre av deras trams. Men jag lyssnar ju inte de för det är ju just reklamen som stör.
  Lyssnar även p1 , men där är ju så otroligt mycket repriser bara. Kram!

  Gilla

 4. Jag kan faktiskt bara instämma i det du säger, Jag tycker att radiokanaler numera är ett slags lekprogram med rätt fåniga inslag och gapskratt speciellt rix fm.. Och tv är inte mycket bättre dessa ständiga såpor, sällan man får följa en helt vanlig bra serie numera, kram!!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.