hissromantik.


Gamla hissar har helt klart charm.

Annons

13 tankar om “hissromantik.

 1. Visst var de gamla hissarna charmiga, men det är som med allt annat, de håller inte måttet när det gäller säkerhet. Det hände en hel del olyckor med dem. Fina mässingsdetaljer på din bild och gallret är nostalgi.

  Gilla

 2. För högst 4 personer motsvarande 800 kg (eller tvärtom) !? 😀 Lite lustigt att de uppskattar att en person väger 200 kg 😀 Ja, gamla hissar är charmiga. Idag är allt för sterilt helt enkelt.

  Gilla

 3. Absolut mer charm, jag hade ju ganska nyligen med min hiss i ett inlägg, digitalt och en kvinnlig dataröst som upplyser mig om var jag befinner mig.. Men charmlöst vid jämförelse 😉 kram!!

  Gilla

   • Digitala siffror har vi men rösten är till för dom synskadade som min lillebror till exempel som är helt blind.. Om han tryckt på fel knapp som han gör ibland, så hör han ju om han landar på fel våning..Det är samma hemma hos honom och hos dom flesta jag känner som bor i lägenhet hissen pratar.. Om nysvenskarna förstår eller ej, ja dom får väl läsa på dom digitala siffrorna som visar sig ovanför knapparna.. en blind nysvensk ja då har han förhoppningsvis tolk eller sällskap… Kram..

    Gillad av 1 person

    • Ja, tolk till hiss.
     Är man seende och hörande tänker ju inte på sånt så klart. Men helt rätt. Alla ska kunna orientera.
     När vi fick mörkt en sen kväll på vårt hus så var jag på väg in till min granne under mig. Jag räknade hissknapparna, men råkade räkna in även BV knappen med. :0)

     Gilla

 4. Det var verkligen en gammal hiss. Den gör sig fint på bild.
  När jag var barn var jag rädd för att åka i sådana hissar med galler. Idag tycker jag de är charmiga.

  Gilla

 5. Ja, verkligen 🙂 Vi hälsade på släktingar i Stockholm vid olika tillfällen när jag var liten, och då minns jag hissen där vi drog för en gallergrind… så fin, men jag tyckte den va lite läskig på den tiden 🙂

  Gilla

  • Och det tyckte väl någon i kommunen eller stadsbyggnadsnämnden eller jag vet inte var man tar dessa beslut, men den fina gallergrinden är ett minne blott. Nu har vi automatisk dörr med glas och redan full av problem. Oestetisk och ful dessutom. 😤

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.