mönster i stan


Jag vill inte klaga men jag gör ändå.

Jag är sjuk. Eller nåt sånt. Nu har tappat rösten nästan helt. Låter mest som en dålig radiosändning. Och rösten blir gradvist sämre med varje dag som går. Men ingen halsont. Lite märkligt.

Blir trött snabbt också. Jag håller på och målar om här hemma så dålig hälsa är just dålig timing. Plus nya möbler. Att sätta ihop och flytta om.

Mitt hem skulle nu kunna matcha i en sån program där det är allt annat än ordning och reda.

Tyvärr blev inte så lyckad med färgen. Valde vitt. Efter många år med färg på väggarna så som vanligt går jag mot strömmen. Nåväl det blev en massa oöppnade färg över. (Undrar hur uträkningarna fungerar på nätet egentligen för det var
automatiken som räknade ut.) Sur blev jag, men inget att göra packa dramaten full med 15 l färg och knalla över till Kungsholmen. Jag fick pengarna tillbaka och så köpta jag 5 l stockholmsvit. Och det fick jag med 30 % rabatt. Kunde jag ha köpt det dubbla men ville veta om jag skulle gilla nyansen. Det blev toppen. Det var bara att knalla dit och köpa lite färg till för vardagsrummet också. Vore synd att inte utnyttja det förmånliga priset. För nu hinner jag inte måla om. Utan det blir lite senare.

Det var ingen sköna nyheter från släkten. I onsdags fick jag veta att min gudmors man dog i lunginflammation. Det gick snabbt. 2-3 dagar. Och till imorse så gick även min gudmor bort. Det är min mammas äldsta syster. Av alla hennes syskon så var just henne jag gillade mest. Hon var go och blev 93 år. Tyvärr så hade hon alzheimers sen några år tillbaka. Nu får hon frid.

En annan av min mors syster gick bort i jul. Och hennes yngre bror gick bort förra året.

Sån var min helg. Hur blev eran helg?

(Bilderna är från Hantverkargatan i Stockholm.)

Annons

14 tankar om “mönster i stan

 1. Beklagar sorgen Antonia! Alltid jobbigt.
  Om du dessutom är sjuk och inte får gjort vad du har tänkt dig, gör det ju inte saken bättre.
  Krya på dig och var snäll mot dig. Först hälsan, sedan allt annat.
  Jättefina bilder! Gillar också mönster.

  Gilla

 2. Allt på en gång: sjukdom som hindrar dina renoveringsplaner och sen tråkiga besked om kära människors bortgång. Förunderligt är det att gamla människor som levt ihop ofta dör med kort mellanrum, som om den ena ger upp när den andra gått bort. Mina varmaste tankar till dig Antonia. När man är sjuk och nedsatt känns det mesta motigt och jag kan förstå hur tråkigt det är att du nu inte får din lägenhet omgjord som du hade tänkt. Men det viktiga är att du kryar på dig. Många infektioner är riktigt långvariga och man blir trött och modlös av dem. Håller tummarna att det snart vänder!

  Läckra mönsterbilder, du är som jag mönsterseende!

  Gilla

  • Tack, fina mönster är fina mönster.
   Jag börjar bli bättre lagom till arbetsdagen. Och det är bra. Så småningom blir lägenheten också klar, men med rejäl fördröjning.
   Men jobbigt med stöket. 😖

   Gilla

 3. Vilket krångel med färgen och vilken tur att du fick byta.. Hela min lägenhet går i vitt, med lite grå stänk 💦 i vissa rum.. Det ser Stort fräscht och luftigt ut, sen kan jag byta ut alla saker runt om efter tycke och smak.. Tittar man på alla lyxiga lägenhetsannonser inne i stan så går dom flesta i vitt.. Tråkigt med alla dina släktingar som gått bort och hoppas du slipper mer i den vägen nu.. Du får kanske gå till doktorn nu om du inte blir bättre.. Tänkte på en sak om du är hes utan att ha ont i halsen så kanske du inte tål lukten av målarfärg.. Så har jag med parfym blommor och just färg.. Vilket som krya på dig nu kram!!

  Gilla

  • Färgerna jag bytte var obrutna standard vita. Så är det ju inte problem att byta, det jag köpte istället har liiiite vaniljstänk i sig. Och det är jag nöjd med nu.
   Kram!😍

   Gilla

 4. Tråkiga nyheter – beklagar förlusten av din gudmor 😦
  Glädje och sorg hör till livet, dock – det vet vi – men sorgen blir inte lättare att bära ändå…
  Är du sjuk blir allt tyngre.
  Men det kommer bättre dagar.
  Och vad gäller hemmet och inredning. Låt det ta tid, pröva dig fram. ge bort, kasta ut, sälj – ta in nytt – vad som helst som känns bäst för dig ❤

  Gilla

  • Det var tanken. Men nu vet jag inte då jag inte orkar. Snart åker jag på min semester och älskar att komma hem i ett välstädat hem. Men det kanske blir inte så den här gången.
   Kram!

   Gilla

 5. Så mycket sorg du fått. Kramar till dej.
  Hoppas du blir frisk fort för det är inte kul med infektioner.
  Vi har haft en sofflördag eftersom det snöat och haglat hela dagen.

  Gilla

  • Tack!
   Tyvärr så mår jag bara värre. Borde lätta nu.
   Nu blev det mer slappa än jobba, men är inte kul att titta runt i lägenheten just nu.
   Kul med snön ändå.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.