förgreningar.


Fotot på den vackra förgreningen från Vasastan är för dem som inte kan svenska och träden har egentligen ingenting med texten att göra heller..förutom kanske den mörka tonen.

Igår hörde jag i SR.s nyheter en upprörd man som anklagade vården att han blir diskriminerad pga att han inte får testa sig längre för olika könssjukdomar.
Han fick göra det förr, men inte nu längre, och han menar att det är hans rättighet att kunna göra det. Anledningen att han nekas är att han gör testet alltför ofta. Jag minns inte om det var varannan vecka eller varannan månad. Ofta var det hur som helst. Som jag förstår har vården tyckte att det finns viktigare saker än att testa en som vet uppenbarligen inte hur man stavar till att skydda sig.

Rådet han fick var att man kan också testa sig genom att beställa en sån testpaket på nätet. Men det vill han inte. Antagligen kostar det mer och vården är billigast. Slutklämmen hans var att anledningen till att han inte får testa sig är…………………….. ja, försök att gissa ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..ja, anledningen alltså skulle vara att han är invandrare.

Jag är själv invandrare, men drar aldrig fram det här kortet och blir alltid lika irriterad när andra gör det. Motgång i livet är inte det samma som att vara invandrare. Men att vara otrevlig, oresonabel och rent allmänt en ashole ger alltid motgång.


Annons

7 tankar om “förgreningar.

 1. Väldigt vackra förgreningar på ditt konstfoto!

  Men mannen verkar vara mer än lovligt….
  Mitt svar en gång till en som sa att jag sa till honom bara för att han var svart: ”Jag skiter väl i om du så är lila, du gjorde fel!”

  Gilla

 2. Han fick mei i alla fall att le, för så otroligt korkat, han verkar inte ens vara medveten om det. Med det tama Sverige i åtanke så är det förvånande att dom satte stopp för dom dyra testerna.

  Kram

  Den tis 12 mars 2019 14:21Divage skrev:

  > Antonia posted: ” Fotot på den vackra förgreningen från Vasastan är för > dem som inte kan svenska och träden har egentligen ingenting med texten att > göra heller..förutom kanske den mörka tonen. Igår hörde jag i SR.s nyheter > en upprörd man som anklagade vården att ha” >

  Gilla

 3. Älskar trädet det skulle bli en vacker tavla.. Och mannen du beskriver verkar ju sakna något mellan öronen för om han nu är så orolig över att smittas av könssjukdomar så kan man ju undra om han hört talas om hur man skyddar sig.. Och att sen skylla på att man blir nobbad för att man är invandrare det upplever jag som vanligt tyvärr.. Men den här mannen du beskriver verkar ju vara en ashole oavsett varifrån han kommer kram!!

  Gillad av 1 person

 4. Det var en rolig liten story du berättade. Han behöver nog tänka över sitt leverne:D 😀 😀 . Dessutom får han väl köpa egna tester 😀 Så vackert det nakna trädet är !

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.