dubbelt…


Man blir ju frusen när man ser hur spelbolagets framfart pågår utan något som helst hämningar. Naturligtvis höjs nu röster att detta inte längre kan fortsätta så här. Det har man ju hört förr också: SÅ KAN DET INTE GÅ! Sen händer ingenting utan allt blir bara värre. (skjutningar, mord med mera, med mera fyll i det som fattas. det skulle fylla sidor).
Nu har den ansvariga politikern Med fint långt namn som inte är lätt att komma ihåg, sätt ett datum på tre månader att spelreklam ska minskas och han HOPPAS! på att det blir en automatisk självsanering som ska ske. Naivare inställning är svårare att skåda.
Nu är jag själv inte är drabbad alls av speldjävulen, och vet mycket väl att spelet är upplagd så att man förlorar mer än vad man vinner. Annars blir det en väldigt dålig affär för dem som driver spel. Jag vet också att storspelare som ändå har skicklighet och tur med sig blir avstängda.

I många spelreklam är kända människor som lockar till spel. Undrar hur de tänker? är det så att de får otroligt mycket betalt för jobbet och då kan man ställa upp till vilken skit som helst?  Pengar pratar hundar skäller attityd? Jag föraktar er så himla mycket. Ni borde skämmas. Ni tar direkt de förlorarnas pengar. Måste kännas skönt.

Italien hade samma problem med spelreklam.
Däremot jönsade inte  italienska politikerna som de svenska politiker gör utan helt enkelt förbjöd all spelreklam i TV från och med 1 januari i år.
I Sverige är lagar inget annat än bara en likriktning, bara rådgivande, sen får alla tolka det bäst de kan och vill.
Har en sån liten favorit som jag inte kan förstå alls: ” det är förbjudet att gå mot rött men icke straffbart” Ja, vad kan man säga. Förklara gärna för mig paradoxen i det. Tyvärr känns det lite så förbjudet, MEN…

Eller vad tycker ni som råkar titta in och läser detta?

AB

Annons

11 tankar om “dubbelt…

 1. Vad bra att du tar upp det här.. När det gäller spelbolagens reklam så började vi på kul att skriva upp alla på ett papper för vi undrade hur många det egentligen finns ska se om jag hittar listan..

  Och nu vill dom minska ner reklamen men som du säger det händer inte ett skit..
  Detsamma gäller alla skjutningar mord våldtäkter med mera med mera.. Nu vill Danmark ha gränskontroll från Sverige för dom vill inte ha in allt vårt skit..

  Det är lite skrämmande här i Sverige nu för det ska gulli gullas med allt och alla som begår brott med mera det känns som om vi får klara oss bäst vi kan och försvara oss själva för politiker har inte tid dom har fullt upp med att bestämma om vem som ska bestämma och hur höga löner dom ska få..

  jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst men jag tror ingen i Sverige är nöjd med läget..
  Hos oss har fyra äldre damer blivit rånade på sista tiden när dom hämtat ut pengar det är inte klokt en av dom skrek så det kom folk springande och tog bil numret på dom gulliga trevliga männen med utländsk bakgrund.. så just dom åkte fast med det ska väl gullas med dom också antar jag.. 😦

  Bra sagt att det är förbjudet att gå mot rött men att det inte är straffbart en paradox ja men då kan man ju skita i att det är förbjudet för det händer ju inget i alla fall..

  Gilla

  • Vet du, jag började också att skriva upp spelbolagens namn med, men det blev så många att jag la av.
   Slog mig också att tex Maria Casino kör med en känd låt från Blondie så när en spelberoende hör låten tex i radion så sätter sugen in säkert.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.