Lite ledsen är jag allt…


Jag är känslig. Jag tar illa upp  (mot min vilja för det är inget jag direkt funderar över, utan det bara bubblar upp) och mår dåligt av saker som andra bara rycker axeln åt och inte förstår alls mitt problem. Men jag känner i hela kroppen hur ledsen jag blir. Det sköljer bara över mig mot min vilja. 

Den senaste händelsen som gör mig ledsen är följande. 

När jag gör alla mina företagspapper i ordning till min revisor blir jag konfunderad över ett namn och summan bredvid namnet i kontoutdraget. Namnet känner jag inte igen och inte heller summan. Det står inget vid betalningen heller vad det gäller. Jag kontaktar min bank  och jag börjar googla på namnet men det kommer många upp med samma namn. Banken hjälper mig dock utan att peka ut men ändå vägleda. 

Jag ringer personen i fråga och berättar att jag fick in pengarna i mitt konto, jag säger inte hela summan bara att det är runt 4 tusen kr. Jag måste vara ju säker att jag återbetalar till rätt person. Dagen efter får jag bekräftad hela summan och får fakturanumret också, samt kontonumret jag kan betala till den bortkomna summan. Vilket jag gjorde. 

Nu har det gått en vecka. Jag vet inte om han fick pengarna, jag antar det, men någon tack fick jag inte. Och det är det som gör mig ledsen. Ett kort mejl hade räckt, behöver ingen omnämning i pressen ( jag är ju inte Anna Book). 

Jag kunde egentligen bara låtit bli att bry mig om hans felbetalning och låta honom jaga pengarna istället och spilla sin egen dyrbara tid för att få pengarna. 

Kanske mår jag lite bättre av att få skriva ur mig, kanske inte. För nu känner mig taskig istället för att jag inte kan bara vara storsint och rycka på axlarna. Men vi är olika och sån är jag. 🙄

20 tankar om “Lite ledsen är jag allt…

 1. Det du gjorde var förbannat fint, du kunde låtsats som om det regnade och behållit pengarna..
  Att dessutom leta reda på personen och upplysa hen om det hela var verkligen fint och personen ifråga borde skämmas du förtjänar verkligen ett ordentligt tack..

  Men jag tycker det belyser lite om hur många människor är idag, stora egon gäller det mesta så även i bloggen.. Jag är som du blir ledsen över elakhet eller nonchalans, men har lärt mig att bita ihop skita i det hela och gå vidare..

  Men som sagt taggen sitter kvar
  Kram!!

  Gilla

 2. Så tråkigt! Och otacksamt…
  Nu vet du ju inte om han fick pengarna, eller har märkt att de kommit till kontot…
  Det var nåt som hade betalats fel till dig alltså?
  Har inte läst alla andra kommentarer här så jag hänger inte med på det sättet.
  Men ledsen för din skull 😦

  Gilla

 3. Tråkigt att du inte fått någon respons och uppskattning för det arbete du lagt ner. Personen i fråga borde skämmas och undra över sitt agerande. En del människor är så nonchalanta mot sin omvärld. Du gjorde något fint mot en medmänniska. Ärlighet varar längst.

  Gilla

  • En bekant sa till mig engång för många år sen att när man gör något gott åt andra ska man absolut inte förvänta sig att man får något tillbaka. Att det är otroligt själviskt att förvänta sig. Så det tynger mig också.
   Men klart nu när jag fick ur mig detta, och fick tröstande ord från dig och andra som orkade engagera sig i frågan mår jag bättre och går vidare.
   det ligger ju inte i min natur att älta på saker i månader och år. Men ville heller inte bära känslan inom mig.
   Tack för dina ord! 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Jag förstår absolut. Jag blir själv oerhört besviken på otacksamma människor. Dom gör mig ledsna. Det kostar verkligen ingenting att vara artig och tacksam. Det tycker jag tillhör vanligt hyfs och bra uppfostran.

  Gilla

 5. Förstår att du undrar varför människan inte hör av sig och tackar. Det är väldigt frustrerande när sånt uteblir. Det finns ibland förklaringar till varför det inte blir gjort, det kan hända saker i folks liv och så glöms det bort, men… Du gjorde helt rätt när du spårade personen, det går inte att låta okända pengar ligga och drälla på ens konto. Du har gott samvete, du har gjort någon en stor tjänst och då ska du ha stort tack för det. Om tacket uteblir så har människan ingen skam i kroppen.

  Gillad av 1 person

  • Det är sant. Men… liknande händelser händer med mig hela tiden.
   Jag jobbade ihop med en tjej gör många år sen. Hon fick presenter hela tiden. Har aldrig förstått hur det gick till och varför, då hon misskötte ofta sina tider kom sent och kunden fick vänta m.m. Jag fick aldrig presenter. Nu får jag lite blommor runt jul, av 2 kunder så jag jan inte längre klaga. De är gulliga. 🎈

   Gilla

   • Men det är inte samma sak. Det ena är ditt jobb som du säkert sköter jättebra och får betalt av kunderna. Om de sen vill ge presenter och dricks är väl något utöver, inget man kan förvänta sig? Det andra är något extra, en stor tjänst som du gjorde någon när du upptäckte pengarna, spårade personen och förde över pengarna till hans konto. Då ska personen vara dj—igt tacksam och visa det!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.