förord till förfall heter klotter…


Jag vet inte hur det är i andra delar av Stockholm eller för övrigt i Sverige, men i mitt område har de slutat med klottersanering. Det är inte alls bra, för med detta så börjar ju en viss förslumning. Förord till förfall.

Nu finns det medel som gör att de som kissar på husvägg får kissen på sig omedelbart. Det är ett medel för att få folk att sluta urinera på väggar. Antagligen blir även hundar upprörda över det medlet.

Jag hoppas att man utvecklar det även mot klotter. Och det medlet skulle ju ha dubbel effekt. Klottret stannar ju inte kvar på väggen och dessutom skvätter medlet ner klottraren med klotterfärg, det blir mycket lätt att  få fast klottraren och belägga hen med ekonomisk ersättning för det hen har gjort. Det är ju inte billigt att använda supermedlet. Får de vackert betala det. Det vore väl fiffigt. 🙂

Annons

20 tankar om “förord till förfall heter klotter…

 1. För ett antal år sedan började man prioritera klottersanering i New York. Resultatet: minskad brottslighet. Man konstaterade helt enkelt att klotter leder till förslumning och minskad respekt, vilket i sin tur stimulerar kriminella.
  Du får ringa kommunen och berätta att sanering spar pengar och alltså inte är något man kan spara in på. Det straffar sig på annat sätt och blir bara dyrare.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 2. I’m really disappointed when taggers go to great lengths to spray stuff on people’s property, and it looks too simple, tacky and unfinished like what you’ve shown here. I actually have far more respect to those who push visual creativity in graffiti. That which separates graffiti from real street art.

  Gilla

 3. Ser verkligen trist ut.. Vi har konstigt nog inget klotter alls hemma hos oss lite märkligt egentligen..
  Så hoppas ni slipper både klotter och och folk som urinerar på husväggar ..
  Medlet du pratar om verkar ju bra men som du säger hundägare skulle nog inte bli så värst glada.. 🙂 kram!

  Gilla

  • Hundar är ju smarta som de skulle nog lära sig snabbt. Annat är med tvåfotade individer. De är trögare under alkoholpåverkan.
   Kram!
   Nu ska jag till syrenparken. 😎

   Gilla

 4. Klottret är en farsot som kostar oss skattebetalare miljontals kronor. Fiffigt med medlet man använder. Skulle man inte kunna blanda i något som får klottraren paralyserad, falla till marken och ange sin position. 🙂

  Gilla

  • 🌸😂😂😂😂😂 det var ju verkligen bra kombo.
   Vi skämtar om det idag men med det snabba utvecklingen vet vi inte vart vi har hamnat om några år. 😂🤣

   Gilla

 5. Strålande idé, men det kostar ju att måla alla väggar förstås. Klottret utförs på nätterna så det är nog inte så lätt att få fast dem, trots färgen på kläderna. Men pinkarna får sitt straff på en gång och lär sig kanske av med otyget.

  Gillad av 1 person

  • Ja. Tyvärr är det dyrt. Men säkert blir det billigare ju fler börjar använda det på sina hus. Det kostar ju också mycket att huset blir ful av kisset.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.