den flygande palmen…


Ja, den flygande palmen som helikoptern flög i till grannhusets torg kommer nog inte leva särskilt länge. Den ser vissen ut helt enkelt. Huset är nu avstängt på väntan till bättre tider. Undrar vad tanken var över det hela. Nåväl det är deras pengar och deras problem.

Min semester var bra men varken början eller slutet var det som man skulle önska till  sig. Sen fortsatte det hela med att jag sprang som en galning i morse till Naprapaten, bara för att väl på plats få veta att det är nästa fredag jag har tid.
På resan ner höll jag på att missa tåget med 2 minuters marginal, vilket innebar att jag hann aldrig med att köpa biljett, därmed blev en dyr resa med straffavgifter på tåget. Dessutom blev tåget stående 30 minuter, då konduktören inte dök upp. Och utan konduktör åker inte ju tåget.
Irriterad blev jag av 2 orsaker. Det ena att jag köper en transport från flyget och säger att jag passar en tågtid, men de tyckte att det finns med gott om tider, så transporten lämnar först av alla de andra 5 passagerarna först. Föraren kan inte ändra rutten, för växeln, eller vad den nu heter har koll på åkarna genom deras gps, och de kan inte göra på annat sätt än vad de får för lista. Sista sträckan körde han som en galning och en hel del brott begicks,men missade inte tåget.

Att de inte ropar ut att tåget är försenad är också otroligt irriterade. Detta skedde i Budapest.

Semestern rullade bra med skönt svalt väder som jag gillar.
Avresedagen sket sig. Igen. Transferbussen kom  en halvtimme tidigare än vad jag begärde, men det gjorde ju inget då jag ändå skulle lämna hotellet kl 11.  Flygplatsen ligger på ett halvtimmes avstånd och flyget skulle starta kl 14.30 Först skulle han plocka upp tre resenärer till, så man får lite sightseeing på köpet. Nice ändå. Budapest är vackert så det är mycket att se.  Men på Budapest finns det köer. Det blir täppt och ingen nysning i sikte. Kl 12 var alla dock upplockade. Det rullade bra ett tag utåt flygplatsen, men sen blev det stopp. En snigeln rör sig snabbare än vi gjorde. De höll med vägbygge och var bara en fil som vi rullade inåt flygplatsen.  Klockan var cirka halv 2 när vi var till slut framme. Incheckning, koll av handbagage, orientering var man ska starta ifrån, fråga personal om det är försening på gång med flyget, men nej, den kom tom lite tidigare så allt ska ske enligt tidtabell. Jippi. Om inte det var att många blev naturligtvis försenade pga orsakade min snigelfart. Men äntligen sitter alla på plats. Klartecken för avfärd. Då säger kaptenen att vi kommer vänta 1 timme pga nån teknisk strul på Arlanda. Där sitter vi alla en timme. Sen tar kaptenen till orda och får vi veta att 20 minuter till kommer vi vänta. Men sen åkte vi av. ( Jag skulle på styrelsemöte 19.30 så det var bara att direkt gå dit.)

Av min mor fick jag veta att den riktiga orsaken till förseningen var nåt helt annat. Nämligen var ett plan som kränkte Ungens luftrum så två Gripen skickades dit. Och detta hände just 14.30 tiden  som var vår starttid.Säkert andras också. Suck.

Jag fick just nu lite nog av resor. Man planerar sen någon annan bestämmer hur jag ska ha det. Maktlös vad man blir. Inte heller bättre att en liten en skriker förtvivlat halva tiden.
Sen tog bagagen extra långt tid att få ut. MEN lite tur i allt eländet var nog att det var just mitt bagage som kom ut först. Halleluja!

Nåväl, det blev en lång text, kunde väl koka ner till kortare också men jag känner att jag måste få ut min frustration. Undrar hur palmen känner sig. Och hon har inte ens en blogg att ösa ut sin torra förtvivlan.

Annons

10 tankar om “den flygande palmen…

 1. Jag minns att jag undrade om palmen verkligen skulle klara sig.

  Resor med strul och förseningar, känns igen, men ibland kan man tycka att det är en del av charmen med resandet. Kanske är det så att ju äldre man blir desto mer vill man att man ska komma fram snabbt och effektivt. Jag har varit med om det mesta, allt från rivna pass och att inte få komma ombord, till borttappat bagage (många gånger!) strejker och krigshot. Men jag läser i din kommentar att inte råkat ut för sånt här tidigare. Hoppas att du har återhämtat dig från hemresan och trevligt att semestern annars var bra.

  Gilla

  • Det stämmer, de var första gången för mig, men då två gånger på en gång..på början av semester och så även på slutet. Marginaler var på min sida, men med knappa tider.
   Egentligen gillar jag inte resa. Jag gillar inte själva resande. Vistelsen har jag inget problem med.
   Bagagen kom bort en gång och det var när jag böt plan. Så klart. Men jag vet inte hur man gör det idag men jag fick de hemkört. Så det var ju lyxigt.

   Gilla

 2. Du beskriver precis sådana situationer som jag avskyr .. Otur att det skulle hända på din semester det är ju då du ska koppla av och ladda batterierna .. Men ändå jättefint att få läsa om det..
  Hoppas den här helgen nyss hemkommen blir fin i alla fall..
  Stackars palm den är nog ensam om att få sig en flygtur inte ofta någon får se flygande palmer..fint fångat… kram!!

  Gilla

  • Jag tänkte på dem som får sitta ännu längre. Hos oss hade de dörrarna öppna så det kom frisk luft in. Alltid nåt. Sen var ju bra att kaptenen underrättade oss regelbundet ( även om vi inte fick veta sanningen).

   Gilla

 3. Den flygande palmen måste ha varit häftig att se. Synd att den inte verkar må bra.
  Förseningar i resandet kan bli jobbigt. Men man kan tyvärr inte göra något åt eländet.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.