blommigt i en sidogata…


Inte i år heller hann jag till Kungsträdgården. Men i närheten av Dalagatan på väg till miniposten råkade jag på den ensammaste körsbärsträden.

33 tankar om “blommigt i en sidogata…

    • Om. Jag tror att man kan kolla på nätet hur det är på kungsan.
     Kanske kommer jag kolla imorgon, men eftersom jag kommer att ha en shoppingrunda blir det alldeles för mycket folk där för min smak. Och tidigt morgon måste jag färdigställa nyhetsbladet till vår förening.

     Gillad av 1 person

    • Bostadsrättsförening. Jag har infört att medlemmarna ska få lite löpande info om vad som händer i huset. Det är omtyckt och då känner boende att vi faktiskt gör något i Styrelsen.

     Gillad av 1 person

    • Det är klokt av dig att du har satsat på att äga din lägenhet. Det har jag också gjort och sparat enorma summor genom åren. Sen är det ju klart att man måste stå för vissa kostnader själv.

     Min förening är välskött och har god ekonomi och det är ju bra. Så när vi var tvungna att göra stambyte löstes det med en liten avgiftshöjning. Men för mig blev det dyrt för jag kunde ju inte bo kvar under tiden eftersom jag fortfarande jobbade och det var natt. Att sova när de jobbade var ju inte att tänka på. Så jag hyrde kompisens lägenhet under tiden. Han bodde ju inte i den utan hyrde alltid ut den.
     Eftersom jag också passade på att göra om köket och hallen så drog det ut på tiden och bara hyran för kompisens lägenhet drog på med 85.000. Till det kom sen min egen renoveringskostnad (alltså inte stambytet) på cirka 150.000. Men trots detta så har jag gått rejält plus genom åren mot att hyra lägenhet.

     Jag jämförde med en kompis hyra för många år sedan. Då hade han 30 kvadrat. Jag har 40, en etta. På den tiden hade jag 1200 i månadsavgift. Han hade 2500 i hyra för sin etta! Mer än dubbelt upp alltså! Men å andra sidan sett, ifall man hade gjort en totalrenovering av hans lägenhet så det inte gick att bo i den under tiden, då hade ju värden varit tvungen att ta fram en annan lägenhet under tiden. Motsvarande skyldighet hade ju inte min förening, så jag fick ju stå för det själv.

     Idag är priserna på bostäder skamligt höga, men är man ung ska man absolut ändå köpa sin bostad. Då är den betald på några decennier. Och under tiden lär den öka i värde.
     Jag gav 20.000 1979. Idag får jag över en mille. Kanske jag säljer småningom, när jag ändå inte ska leve så många år till, och då sätta mig i en hyresrätt och betala hyran med vinsten från lägenhetsförsäljningen. Då bor jag gratis! Så har jag lagt upp det och det tror jag vore bra för alla. Så jag har lite svårt att förstå varför alla inte gör så.

     /Skvitt

     Gilla

    • Jag brukar kolla hyresrätterna och prisutvecklingen är horribelt. 6-8 tusen för en etta eller tom med mer. Stockholm är dyr. Helt klart tjänar man på att ha köpt den själv. Vi har avklarat stambyten i och med själva köpet av husen. Det var väl därför vi blev bostadsrätt gör ägaren ville inte stå för det. Antingen köpte vi eller så hade den sålts vidare. Så vi köpte.
     Det gick ju bra, men en fastighet behöver ständiga tillsyn och förbättringar. Näst på tur blir fasadrenovering.

     Gilla

 1. Så romantiskt vackra bilder. Den översta får mig att tänka på gamla spetsar och den undre är bara så ljuvlig med grenarnas mönster och blommorna långt borta och nära.

  Gilla

 2. Ja nu blommar våra vackra körsbärsträd överallt.. Får se om jag hinner ta några bilder hinner jag inte med kungsan så blir det hammarby där jag var förra året.. 🙂
  Ha en fin Valborg nu..

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.