på begäran min chiliplanta i nattbelysning…

Hoppas att den ger mig god och het Chili, men stor risk att den inte överlever min semester dock. 🙃 Men jag pysslar om plantan  så länge. Jag har redan avvärjt en häftig lössattack så vi jobbar på. 

Annonser

22 thoughts on “på begäran min chiliplanta i nattbelysning…

  • Det är min enda växt. Men min längtan efter stark mat och dåligt med utbudet i affärer gör att jag testar. Få se hur det går.

    • Pröva ändå detta förslag.
     Själv har jag svårt för överkryddad mat. Minns när jag var i China Town i London. Jag beställde in öl efter öl för att lindra svedan i munnen. Haha! Funkade inte. Ägarna till stället bara skrattade. Året var 1994. Men vadå? Det var då jag träffade en av USA´s stora film regissörer, Woody Allen. Stötte på honom i en stor bokhandel i London. Jag var väl inte helt nykter, men jag sa Hello. Han bara glodde på mig och gick vidare. Dessutom hade han sitt adopterade barn i sitt gemak. Minns inte vad hon heter.
     Köpte jag då någon boken ..?
     Jag tror jag köpte en bok men Rolling Stones. Finns fortfarande i min boksamling. 😀

    • Alltså jag tar styrkan med måtta. Jag vill ju känna andra smaker också. Varken öl, sprit eller vatten hjälper om det blir för starkt i munnen. Man ska äta mjuk bröd. 😊
     Ja kända människor kan inte uppföra sig så bra alla gånger. Men roligt att träffa honom bara så där. Ett skönt minne. 👍🏻

    • Själv har jag aldrig förstått att inta milt bröd tillsammans med starkt kryddad mat. Tillsammans med min kompis var öl, ända utvägen. Vi hade roligt och var till den gamla musikställena.
     Självklart klättrare jag upp i St. Paul´s Cathedral. Jösses vilken utsikt!

 1. Har du köpt färdig planta, eller har du sått chilifrön själv? Jag vill också ha chili!!! 😍

  • Jag har sått själv. Först la jag chilifröna i blött bomull, och så håll jag den blött tills de började gro. Sen planterade de i en liten liten kruka så att de fick gå i förskola. Och när de blev så där en hand hög så satte jag de i en större kruka. Nu klippte jag den tillbaka för jag vill inte ha en hög chili utan en lite mindre växt.
   Men vet inte hur det kommer att sluta.

  • 3 veckor. Och den kräver mycket omsorg. Jag känner ingen som har gröna fingrar. 😥 jag ska göra en anordning typ självvattning men den är törstig. Sen om den blommar när jag är borta då blir ju inte chili att äta sen.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s