kokar…


Jag gillar inte alls småsakernas förändring. Vissa är bra andra är bara irriterande.  Imorse blev jag rejält förbannad.  Innan jobbet skulle jag hämta en paket jag nu väntade i 2 veckor. Leverans från Stockholm så det borde ha gått bra mycket snabbare. För en annan paket jag beställde från Tyskland fick jag redan dagen efter. Hur det gick till har jag inte en aningom.

nåväl…jag fick ett sms från PostNord  igår. men jag gjorde misstaget att inte läsa sms-et.. Jag visste ju att jag beställde och jag visste också att jag måste hämta den på numera separerade postkontoret, så jag gick dit. Väntar ut min kötid…och då fört då öppnar jag sms-et. och där står följande. Din paket är på väg. DIN PAKET ÄR PÅ VÄG!!!! är de inte kloka? jag vill inte veta om den är på väg, jag vill veta att den är framme för hämtning.

Är det bara jag som är irriterade för såna saker? Och så tänker också på kostnaderna. Det kostar ju att skicka alla dessa sms. Inget är gratis.
Jag är verkligen motståndare till onödiga saker. Jag vill inte att mina hjärnceller ska döda ut för de inte längre behövs. Att ska ju påminnas genom sms. Tandläkare, naprapat, läkare med mera, m.m. listan kan göras långt.

Sen är det att hämta ut. Posten togs bort som bekant. Nu ska man hämta den på matvarubutiken koppla ihop med handlande med hämtandet. Helt okej. Nu helt plötsligt hus oss har de två blivit separerade. Nu ska man inte gå och hämta på ICA, utan i en separat kontor 50 m ifrån ICA. då kunde vi ha den gamla postkontoret kvar som ligger inte heller så mycket längre bort från samma ICA. Den ligger 100 m bort fast på andra hållet.

Annons

16 tankar om “kokar…

 1. Jag håller med dig, det räcker med ett meddelande om att paketet finns att hämta. Meddelanden från tandläkare m.m. behöver man inte få om man inte lämnar ut sitt mobilnummer eller bestämt säger ifrån. Jag gillar inte det här systemet med olika hämtställen, det var bra med ett postkontor där man visste att man kunde fixa allt.

  Gilla

  • Håller med dig. Som jag skrev har de nu separerat posthanteringen från ICA. Så nu har vi en minipostkontor, medan den stora posten som är på samma gata vet jag inte längre vad man gör med det.

   Gillad av 1 person

 2. När det gäller sms så är jag van vid det.. Dom skickar först att nu är det packat klart och på väg sen kan man följa paketet hur långt det hunnit och var det befinner sig.. Sen får man ett sms att det är framme var det ska hämtas och en kod.. Jag tycker det funderar bra och här hos oss kommer allt till coop som ligger mitt i centrum..
  Men kanske beror på var man bor när det gäller var man kan hämta paketet hoppas det löser sig.. Kram!!

  Gilla

 3. Håller med dig! Saknar det gamla postkontoret. Jag får hämta på 2 olika ställen. Ett om de skickat med post nord och ett om de skickat med schenker. Köra hit o dit!

  Gilla

  • 2? Jag får på 4 olika ställen. Få se: Dalagatan ICA ( fast nu bredvid på en egen lokal ), Odengatan en Tobaksaffär, Norrlandsgatan en annan riktig sunkig tobaksaffär, Karlbergsvägen ytterligare en Tobakshak, och så en ICA-butik till på Frejgatans hörn.
   Närmast ligger den allra första.
   Galen blir jag. Och ingenstans att klaga.

   Gilla

 4. Tycker det där är smådetaljer, alltså inget att oro sig över. Får också aviseringar att paket är på väg, sen ett sms som säger att paketet finns att hämta efter kl 15. Värre är det när PostNord fuskar, att chauffören påstår att han/hon försökt leverera och sen kör tillbaka paketet till en central. Stod i tidningarna om detta. Så stressa inte upp dig i onödan:)

  Gilla

  • Sant, men när man stiger upp tidigt för att hinna med att hämta och känna sig dum när jag lämnade över mobilen är inte så kul. Helt onödig information. Dessutom låg paketen i brevlådan när jag kom hem.
   Så nej, jag behöver ingen info på att den är på väg. Den ska bara dimpa ner.
   Håller med andra delen av din kommentar. Har råkat ut för det ett antal gånger. Med min temperament så kan du tro att de fick varmt omkom öronen och fick köra ut helt gratis igen.
   Jävla fula fiskar överallt numera. 🙄☹️

   Gilla

 5. Jag brukar alltid följa paketets väg via postnords spårsida på webben. Då vet man på ett ungefär var försändelsen finns. Dessutom får jag från ICA butiken ett sms, när jag kan hämta försändelsen. Fungerar smärtfritt för min del.

  Gilla

   • Nu skrev jag om hur mina försändelser levererades. Ditt inlägg har jag läst. Märkligt att du inte får ett sms om var och när du kan hämta ut försändelsen. Att paketet är på väg har jag faktiskt fått sms om. Beror säkert på vilket företag man handlat hos. Paketets väg ser man ju som sagt på postnords spårsida.
    Vilket företag har tagit över posthanteringen efter ICA?

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.