2016 OS medaljliga och inte bara för Sverige…


Jag vet att många som kommer in på min sida är inte så intresserad av sport. Det är inte jag heller,men när det är OS, och fotbolls EM/VB tycker jag att det är intressant. Jag är inte fantast, men håller alltid på vinnare.

Varje gång när det är stora sportevenemang på gång är samma visa. Man får veta allt om vad Sverige gjort eller inte gjort och hur Sverige placerar sig. Och det är gott. Och det ska man gotta sig i. När det är OS då ska man vara nationalistisk. Finns undantag från detta regel så klart som simmaren Michael Phelps och sprintern Usain Bolt. Om de får vi veta mer och lite till. De är nästan hedersmedborgare i Sverige. 😉 Ja, i alla fall de är intressanta sporttyper som presterar på högnivå. tills någon dyker upp och tar över stafetten och blir nya sportgudar att dyrka och rapportera om. .

Sara Sjöstedt fick Silver i natt. Några sekunddelar under Katie Ledecky som fick då guld. Men vem fick brons? Det får vi aldrig veta. Hade inte varit tiondelsekunds skillnad mellan Sara och Katie så hade vi kanske inte heller fått veta vem fick guldet. ( om man inte har frusit sig fast framför tv-skärmen, då får man veta dock mer. Jag tänker på första han skriven media och radio)

Ibland kan det låta att svensken xx kom på elfte plats i välj vilken sport som helst. då undrar jag alltid, vem fick guld, silver och brons. det är inte viktigt. Svenska kommentator kan inte unna medlajtrion  den lilla tid det skulle ta att nämna dem som tog hem segern.

Nåväl…det är inget som har ändrats sen senaste OS, jag har inte hittat en endaste medaljliga i nån av ledande tidningarna som DN, Svd, Aftonbladet ( Aftonbladet faktiskt ha en medaljliga som jag hittade till slut väl inbäddad på sportsidorna.Men för övrigt har jag mina åsikter kvar) eller Expressen, så jag lägger in en tabell som visar hur olika länder placerar sig på OS ( tabellen visar dagens ställning men om du klickar på länken nedan får du dagens uppdateringar.)

OS 2016 medaljliga :
os 2016

Annons

9 tankar om “2016 OS medaljliga och inte bara för Sverige…

 1. So interesting. I have the same disappointment about American media reporting. They talk about the American athletes but rarely about other countries. When I was a child, this was not the way it was. They told us about the race and who won each medal and where they were from. I looked forward to the Olympics as a way to see more and learn more about other cultures and places in the world.
  In some ways I’m glad to hear it is not only US that reports this way, and that Sweden does it too. I am embarrassed of US’s arrogance in the world sometimes, but at least in focusing on our own athletes we are apparently not alone. I still wish they would talk about all who excel and achieve high honors in their sports regardless of nationality.

  Gilla

 2. Kul att genom dig få veta att Ungern klarat sig så där bra – det hade jag inte annars vetat 🙂
  I Finland följer man med också Sveriges framgångar, och många andra länder noteras. Men i Sverige nämns Finland sällan, kanske om nån tar guld då… Men å andra sidan, hittills har vi inte haft några framgångar i OS – hahaa 😀

  Gilla

 3. Fast jag numera är pensionär och en smula idrottsintresserad, sitter jag inte uppe om nätterna. Vet inte vad för lycka detta skulle ge mig, att sitta och glo på TV nattetid. Jag kör min vanliga dygnsrytm. Funkar skitbra. När det gäller rapportering om medaljligan och vem som kom på vilken plats, finns det säkert sportsidor utanför Sverige som rapporterar om detta på ett bra sätt.

  Idag tog jag mig en tidig promenad i och runt kulturreservatet Karlslund. När det började regna bar det iväg hemåt. Jag var inte klädd för regn utom på fötterna. Hade stövlar på mig. 🙂

  Gilla

  • Observationen beror på säkert att jag är inte svensk. Men jag har märkt att när jag är i Ungern brukar de rapportera bredare än här i Sverige.
   Nåväl…jag får gotta mig i dessa tabeller. 🙂
   Här lyser regnet med sin frånvaro fast det skulle vara välkommet, då parkens gräsmatta börjar anta en gul färg istället för grönt. Men tepmeraturen är dock skönt. 15-16 grader och sol. I love it. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.