mindfulness med otur…


Det är varmt. Väldigt varmt för min smak. Får lite frossa också av värme. Jag är på jobbet…alla fönstren är öppna i ett fåfängt försök för att få in lite cirkulation. Det hjälper föga. Helt plötsligt ökar oljudet utifrån. Vad händer?! Ja, just nu just idag på den varmaste dagen  i Stockholm ska asfalten utanför skäras upp. Jippi så som jag längtat. Inte till mycket tur eller hur?

Det är bara att stänga fönstren och sitta i värmen. Och jobba. Ibland sätter jag i gång fläkten, men efter ett tag är jag tvungen att stänga av den. Huvudet har expanderat av ljudet. känns som om någon blåst luft i skallen. Det gör inte ont ( det är bara tur det) men känns onaturligt tungt.

Jag lyssnade på ett program nyligen som handlade om mindfulness. Oförnuft och känsla ( jag har för mig att man kan  lyssna programmet i en begränsad tid.) heter programmet på P1. Har aldrig riktig förstått vad som menas med mindfulness.. Nu fick jag lite förklaring. Och efter förklaringen har jag nu förstått att jag ständigt lever just i detta mindfulness. att jag alltid tar in allt som hänger runt om. Hör alla ljud, känner alla lukter. Att jag är en i nuet. När jag är på semester är jag på semester tänker inte alls på jobb och hur är det när jag inte är där, när jag jobbar jobbar jag och funderar inte över semester och hur det skulle vara om jag var på semester just nu.

Jag är väldigt förankrad i nuet. Men jag vill inte vara en i nuet. Det är ju skitjobbigt att aldrig kunna stänga av alla dessa ljud och lukter. Speciellt såna som jag inte rår över. Skrikande barn är också en. Oj va det skär i örat, och god min ska en också hålla. Motorcyklar som låter ända in i graven och väcker de döa. Folk som skriker på nätterna när de är på väg hem. Varför gör de det? Kan någon förklara? Människor som skriker i telefonen. Varför gör de det? Det är väl inte meningen att man ska försöka låta ända fram till Koala Rumpor (jag vet det heter Kuala Lumpur så klart.) Jag vill inte veta vad du åt till frukostlunchmiddag, jag vill inte veta om din ragg och vad ni gjorde ihop.

Näää…vet ni vad dröm er bort ni som kan. Koppla upp till en drömvärld och njut. För att leva i nuet är bara jobbigt.  och inte första gången och inte heller sista gången är jag sååååå avundsjuk på alla er som kan bara dra ut jacket och drömma sig bort från alla det störande. Grattis till er.

skogen....foto: AntoniaB © 2016

 

Annons

18 tankar om “mindfulness med otur…

 1. Vilken underbar text. Kan bara hålla med dig.Jobbigt med allt störigt i nuet. Bilden är också fin!

  Gilla

 2. Jag lyssnade på programmet och jag tyckte inte att man fick någon bra förklaring på vad mindfulness gick ut på. Det handlar inte bara om medveten närvaro utan om så mycket annat som jag känner att jag inte förmår förklara just nu. Bland annat om ett slags meditation som lär en avslappning och förmåga att hantera till exempel det som smärtar. Det kanske skulle vara något för dig när du känner att du tar in alla intryck vare sig du vill eller inte. Jag tror att du är som jag, en högkänslig person och då är det bra att skaffa sig något sätt att hantera stressen som det kan ge.

  Gilla

 3. Har gått en mindfulness kurs, försökte i ett halvår, men gick inte. Varje gång vi skulle sitta ner och andas djupt så flög mina tankar åt alla möjliga håll:). Själv skulle jag vilja ha en liten bit av Nuet, är alldeles för dålig på det!

  Gilla

  • Sånt tar ju tid i och för sig och går inte i en handvändning. Kräver hårt arbete.
   Jag skulle gärna vara mindre observant då är det väldigt tröttsamt i längden.

   Gilla

 4. Hoppas att Stockholmsregnet kom till dig också. Jag är lite misstänksam till begrepp som mindfulnes och liknande. Ett foto är ju ett fryst ögonblick och skapar då möjlighet att reflektera. Det tror jag är viktigt att man kan göra

  Gilla

 5. Tidiga morgnar är fortfarande svala. Måste vara härligt i naturen när den är svalt och kanske får man lite morgondis på köpet. Det är ju kanon.
  Är fönstren stängd då blir det föööör varmt. Jag har en sorts persienn hemma för att stoppa värmen när solen gassar på, men det gör det bara på morgonen fram till 10. Och dagarna har blivit kortare, det märks.

  Gilla

 6. I den här jäkla värmen kan jag inte koppla bort nuet. Svetten gör mig påmind om varje sekund av denna jäkla sommar. Nu vill jag ha regn, höst, snö och vinter. Jag vill pulsa fram i snön. Känna den bitande kylan mot mina kinder.

  Om jag ska ut och plåta, ser jag till att ha det avklarat innan klockan slår sju på morgonen. Sedan låser jag in mig, stänger fönstren och längtar efter kyla.

  Skogsbilden är vacker och lockande.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.