En gammal kur för att vänta på spårvagnen när regnet öser ner. Fin som den är, och så smäller den moderna världen upp en ful automat. Sånt gör att blodtrycket går upp omedvetet, den stör min skönhetskänsla. Förr la man ner tid på att få saker att se ut, idag är mer att den ska göras. Snabbt. Hur den ser ut med den befintliga på plats spelar ingen roll. Jag har inget emot moderna saker, men kan man inte få modernt som ändå matchar till det som finns. 😦väntkur...foto: AntoniaB © 2016 busskur...foto: AntoniaB © 2016Folk klottrar överallt. Jag har aldrig gjort så. Och jag heller känner inga som gjorde så. Därför undrar jag alltid vad är det som är störningen hos dessa invivider som ska alltid lägga till sina fula och oaktraktiva taggar överallt?  Vad känner de? Vad ger det för en tillfredställelse?

Är det någon som vet det?
Har du som läst det gjort så någon gång? Berätta!

Annons

12 tankar om “

 1. ja så är det numera, kan bara hålla med dig och ja det är sorgligt.. jag tror att nya arkitekter av idag inte bryr sig så mycket om det gamla när det gäller att utforma saker.. Inte så värst mycket vi kan göra åt saken.. Kram!!

  Gilla

 2. Jag håller helt med dig, Antonia. Jag tycker att har man bemödat sig om att bevara och renovera en gammal byggnad så ska man bemöda sig om detaljerna också. Man skulle kunna bygga in automaten på nåt sätt så att den smälter in i miljön. Det händer lite då och då att jag låter bli att ta ett foto av någon äldre byggnad för att det finns något riktigt fult modernt som stör.

  Vad gäller taggarna så är de hiskeligt fula, rena rama klottret. Människor har i alla tider känt behov av att rista in sitt bomärke, i grottor och på trädstammar, men det var diskret. När sprayfärgerna kom verkar det inte finnas några gränser för hur stort egot får vara.

  Två bilder i grönt, den ena en vacker bild på en vacker kur. Den andra bilden är en bra dokumentation på hur en snygg modern busskur vandaliserats. Effektfullt med den röde mannen mot allt det gröna.

  Gilla

  • Tack för att du orkade skriva om det långa dom försvann.
   Det är precis vad man borde göra. Bygga in eller kanske färg matcha.
   Man borde ha sk..ttpengar på taggarna. Själlösa frustrerade avarter.

   Gillad av 1 person

 3. Jag håller med dig gällande båda problemen.
  När man har en snygg kur, slänger man in en jäkla ful automat. Tyvärr är det väl så att automaten är serietillverkad. Den är inköpt från en firma som inte pysslar med att utforma den i sin rätta miljö.
  Fula taggar finns överallt i världen. Jag begriper inte heller vad dessa asfula taggar skänker världen. Om man nu nödvändigtvis måste pinka in sitt revir, gör det då snyggt.
  Själv har jag aldrig sysslat med sådant. Jag har ej heller kommit på någon som gjort det.
  Nu bär det ner i tvättstugan.
  Tjoho! 🙂

  Gilla

  • Jag håller med dig i båda fallen men kan jag ändå tycka att även om saker serietillverkade så skulle man kunna modifiera de några få att passa till omgivningen eller placera på ett annat sätt. Jag blir alltid påvärkad negativ av sånt, blir nedstämd och jag tror att andra blir det också. Kanske inte medvetet reaktion men undermedvetet absolut.

   Gilla

   • Problemet är säkert pengar. Det skulle kosta bra mycket mer att modifiera alla automater till att passa in sin närmiljö. Men är alla resande och skattebetalare villiga att lägga mer pengar på det, så varför inte.

    Gilla

    • Det vet jag ingenting om. Men ingen frågade folk när de tillverkade dessa fulingar heller.
     Nåväl, där står de tills de blir obrukbara sen ersätts de med nåt annat ogenomtänkt.

     Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.