valnötter….


Jag gillar valnötter medan de är kvar på trädet.Det är ju gott i mycket, och är en populär  nöt. Jag väljer dock bort valnötter från min meny , för min tunga gillar de  inte alls. Den blir nästan sårig, det svider rejält när jag äter nåt som innehåller.
Dock är jag inte allergisk så att det skulle vara fara för mitt liv. Jag föredrar cashewnötter istället. Men det vet jag inte hur cashew ser ut innan de kan skördas, men valnötter ser ut så här: valnötter...foto: AntoniaB © 2016

26 tankar om “valnötter….

  1. Fin bild visste inte heller hur dom såg ut på träden..
    När jag var liten åt jag nötter direkt från träden i Spanien.. Vet inte vad det var för nötter det har jag glömt. men gissa om jag blev sjuk så jag gjorde aldrig om det..
    Salta jordnötter är det enda jag äter numera och inte speciellt ofta..
    Ha en fin helg kram Nicki

    Gilla

  2. Det sägs att det finns ett valnötsträd i parken nära oss. Jag har kikat efter det men inte hittat det. Är valnötterna så långt på gång redan? Har du någon bild där man ser bladen bra? Solig och vacker bild med nötterna som gröna oliver i fokus.

    Gilla

  3. Jag hade ingen aning om hur valnötter såg ut på träden. Min favoritnöt är också cashewnöten eller torrostade jordnötter. Kul med en utbildande bild.
    Här regnar det, skönt. Det skulle behövas massor med regn. Det är så torrt i skog och mark. Brandrisken är hög.
    Önskar dig en fin fredag.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.