valnötter….

Jag gillar valnötter medan de är kvar på trädet.Det är ju gott i mycket, och är en populär  nöt. Jag väljer dock bort valnötter från min meny , för min tunga gillar de  inte alls. Den blir nästan sårig, det svider rejält när jag äter nåt som innehåller.
Dock är jag inte allergisk så att det skulle vara fara för mitt liv. Jag föredrar cashewnötter istället. Men det vet jag inte hur cashew ser ut innan de kan skördas, men valnötter ser ut så här: valnötter...foto: AntoniaB © 2016

Annonser

26 thoughts on “valnötter….

 1. Fin bild visste inte heller hur dom såg ut på träden..
  När jag var liten åt jag nötter direkt från träden i Spanien.. Vet inte vad det var för nötter det har jag glömt. men gissa om jag blev sjuk så jag gjorde aldrig om det..
  Salta jordnötter är det enda jag äter numera och inte speciellt ofta..
  Ha en fin helg kram Nicki

 2. Det sägs att det finns ett valnötsträd i parken nära oss. Jag har kikat efter det men inte hittat det. Är valnötterna så långt på gång redan? Har du någon bild där man ser bladen bra? Solig och vacker bild med nötterna som gröna oliver i fokus.

 3. Jag hade ingen aning om hur valnötter såg ut på träden. Min favoritnöt är också cashewnöten eller torrostade jordnötter. Kul med en utbildande bild.
  Här regnar det, skönt. Det skulle behövas massor med regn. Det är så torrt i skog och mark. Brandrisken är hög.
  Önskar dig en fin fredag.

  • Här sas det också regn. Men det blev ju sol. I år är de värdelösa att spå vädret. Vilket lite förstörde min semester. Varje dag sas att det blir åska. Väderapparna visade lika så. Och så blev det inget men vi kunde inte göra saker. För även om det var vacker väder så brukar inre det dåliga vädret långsamt utan det puttar upp en mörk moln vid bergstoppen sen inom tio minuter beskar det loss. Så man chansar inte. 😁😁

    • Tackar.
     Jag hade faktisk bilder färdiga för bloggen idag. Men jag känner mig inte riktigt kry. Så jag stack iväg på en stillsam promenad med kameran i stället. Bilder kommer i morgon.

    • Tackar så mycket.
     Hade i veckan ett njurstensanfall som varade i 3½ timme.
     Nu glor jag på de tagna bilderna idag och tittar på lite filmer.

    • Oooooooooo. Det var i gen höjdar vecka du hade. Ledsen för det. Har aldrig haft njursten (än) men har förstått att det är djävulsk jobbigt. Kom stenen ur, eller ska den sprängas?
     Puh… Sånt tar ju på krafter. Ta det lugnt. Styrkakramar.

    • Jösses vad ont jag hade. Trodde jag skulle dö. Efter 3½ timme hamnade stenen i urinblåsan. Pust, vad skönt. Sedan har jag kissat ut den. Kändes inte. Nu ligger jag efter dagens fototripp på latsidan. 🙂
     Hoppas du aldrig behöver uppleva smärtorna vid ett njurstensanfall.
     Tack för kramarna.
     Hoppas du får en fin dag.
     Kram

    • Blev lite svettigt att läsa, men skönt att nu är det över. Kanske bör du dricka mycket vatten. Eller lite mer än du brukar. Men det är ju lätt att säga.
     Ha det gott!

    • Jag var dyngsur av svett under anfallet + att jag kräktes av smärtorna. Fy tusan för att vara människa. 😉
     Idag mår jag mycket bättre än i onsdags. Det har hittills varit 5 år mellan mina 3 anfall.
     Nu ska jag ta mig lite kallt vatten. 🙂
     Ha det gott du med.

    • Människan stora bedrift är att kunna glömma. Och ju äldre vi blir desto lättare blir det. ( i alla fall jag märker av det. 🙃)

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s