humlan den stora…


humlan...foto: AntoniaB 2016Kan hända att f´det är bara jag som tycker det, men jag upplever som om humlorna har blivit mycket större. Men flyga kan de fortfarande.

25 tankar om “humlan den stora…

 1. Vilken actionbild! Kan humlor flyga? Visst kan den det, även fast en fysiker på 30-talet i Tyskland påstod att kroppens storlek och antalet vingslag gjorde det omöjligt. Men det bevisades långt senare att de kan flyga, precis som din bild visar:). Såg på TV häromdagen om myggor, de slår med sina vingar cirka 1000 slag i sekunden!! Otroligt!

  Gillad av 1 person

 2. Årets första humlor har varit gigantiska och helt vilda. De som flyger på våren är drottningar och de är större, men så stora som i år har jag aldrig tidigare sett. De har envisats med att flyga in genom öppna dörrar, jag har haft ett tiotal som jag har fått mota bort. Även getingarna har surrat runt runt som galningar och dem har jag också haft inne. Konstigt. Skickligt att fånga en humla i farten!

  Gillad av 1 person

   • Nej, jag har undrat varför humlorna flyger som tokar och vad de har fått för tillväxthormon. Att du lyckades fota en av de där snabbflygarna är en bedrift, jag försöker inte ens. Förra årets humlor var lugna, sävliga och fotovänliga.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.