dans…dans…d


dans...foto: AntoniaB 2016

Annons

21 tankar om “dans…dans…d

 1. Vad synd på fågelungarna.. och vad fint att ni försökte rädda dom..
  Ormar är det värsta jag vet förutom spindlar och sådana kryp usch..
  Av din historia med fågelungarna din pappa och mamma så förstår jag att du är hemma på semester hoppas du får det skönt och bra och mycket nya bilder..
  Kram till dig hälsa dina föräldrar från en bloggvän 🙂 kram Nicki

  Gilla

  • Det stämmer. Jag vilar ut och ska hälsa ifrån dig!
   Jag är också rädd för spindlar men konstig nog inte för ormar. Det finns inte heller farliga typer här så min ingripande var ju inte farligt för mig utan vara för ormen.
   Jag hade videon i gång i min kamera, men sen glömde jag bort det helt och hållet under räddningsaktionen. Annars hade det blivit en bra film. Undrar hur andra får såna filmer. Antagligen genom att skita i fåglarna och bara att filma.
   Vi såg ju fåglarna från köksfönstret och de jobbade så hårt med att mata fågelungarna.
   Fy på den där jäkla ormen.
   Kram!

   Gillad av 1 person

  • Tack. Det är kanske mer tur och samspel.
   Idag hade jag definitivt inte tur. Mina föräldrar har en fågelholk vid köksfönstret. Där bor en fågelpar. Och de har fågelungar i holken. Mammafågeln och pappafågeln hämtar mat till småttingarna dagarna i enda. Idag satt mammafågeln på en pinne framför holken. Och tittade på en viss hål. Vi kände att det var nåt men visste inte vad. Sen började fon flaxa med vingarna och även pappafågeln faxlade och var faktiskt panik. Sen säger min mor vad är det för pinne som är där. Helt plötsligt ser vi att pinnen är en orm. Även en annan stor fågeln kom till småfåglarnas hjälp och slog på ormen. Pappa gick ut. Strax efter gick jag också ut. Pappa hade en kort trädbit i handen och så säger han till mig att jag ska ha trädet medan har går och hämtar nåt som han kan sen ta ormen med. Medan han är borta så går ormen till attack mot fågelholken. Jag är snabbt framme och slår ormen med trädet jag har i handen. Men den vill inte retirera. Så jag får slå ytterligare en gång men ännu hårdare.
   Då drog den sig tillbaka i den täta busken och försvann.
   Tyvärr var allt förgäves för han hann äta upp fågelungarna redan innan. Antagligen ville den bara kolla om det fanns mer kvar.
   Så det var så ledsamt att se föräldrarna sen sörja.
   Under hela tiden hade jag kameran med videofilmning igång. Men i skeendet strid glömde jag bort det och inget av det hela kom med. 😳

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.