spelar roll…


Jag har en favorit att mumsa på. Jag gillar maräng. Sån där gammaldags maräng som jag minns från tiden när jag var barn. Och det finns ju att köpa. Tyvärr är det inte lätt att hitta dem. Häromdan blev jag sugen. Kollade först på Coop men de på Tomtebogatan är lite sega och har inte förstått att om någon vara snabbt försvinner från hyllorna då är den en populär vara, och är bäst att beställa redan innan, så att säga.

maräng...foto: AntoniaB 2014Gick över till ICA, och där fick jag fråga efter marängen, då jag inte handlar ofta där. I den ena har de inte ens hört om det, men sa att de kommer att beställa. I den andra visade ägaren snabbt fram till hyllan där marängen fanns. Jag sa till honom att det var inte den marängen jag letar efter. Varför det- frågade han- vad är fel på de här marängen? Jag förklarade att marängen jag vill ha innehåller enbart äggvita, socker och vanilj. Ja, det gör det i dem här också -sa han. Så han tog ner påsen och började läsa.Naturligtvis var innehållsdeklaration 5 rader lång och innehöll allt möjligt som började med E och lite till.
Han blev inte glad (på mig, gissar jag) han slängde tillbaka påsen och lämnade mig utan att säga en endaste ord.
Jag har aldrig gillat just den ICA på början av Rörsrandsgatans början.. Jag har hört att de har nån typ vi som hatar grupp. Kan inte påstå att jag inte förstår gruppen. Och det finns ju en orsak varför jag inte handlar där.

En annan historia är om min snygga helt i glas personvåg. När batteriet dog i den ville jag byta ut den. En sån där stor knappbatteri. Men de som konstruerat vågen, har väl aldrig tänkt på att man vill kanske byta batteri. Jag fick slita ut den till slut och då lossnade något som höll batteriet på plats. Eftersom vågen kostade 600 kr, och jag råkade kvittot kvar (köpte 2013) så gick tillbaka till John Wall, mest för att berätta om den dåliga konstruktionen och att lämna  kvar den i deras vård. Han lyssnade mig, han kollade om inte det var batteriet det var fel på, sen sken han upp och meddelande med ett stort leende att   garantin gällde än. Så jag fick tillgodokvitto att handla för. 🙂

Hade vi haft ett återvinningsrum i vårt hus, hade jag slängt ut den.

Och avslutningsvis för er som inte är intresserade av livet i smått kommer här några bilder att titta på.:

mojäng...foto: AntoniaB © 2016 olof palme...foto: AntoniaB © 2016 kexchoklad...foto: AntoniaB © 2016

Annons

22 tankar om “spelar roll…

 1. Maränger är vackra som på din bild, men oj så söta de är. Det var väl tur att garantin gällde fortfarande på vågen. Jag trodde att marängerna var kopplade till att vågen gick sönder, haha! Den runda mojängen är snygg i sig, på mellanbilden har visst någon dött och så cykeln. Fotona berrättar kanske en historia. Om att allt går igen, på något sätt. Fina bilder.

  Gilla

  • Jag är nog immun mot det söta för jag tycker inte att det är så sött.
   Det är nog långt till att vågen ska gå sönder. Då måste jag bli dubbel av mig. Hahaha.
   Det är platsen där Olof Palme blev mördad.
   Cykeln var målad som kexchoklad. Och den runda mojängen såg jag i en skyltfönster och har jag inte en aning om vad den kan vara.
   Men jag gillar din bildtolkning.

   Gillad av 1 person

 2. Hoppas du fick (får) tag i dina gammaldags maränger. Härligt med tillgodokvittot. 🙂 Den s/v bilden med någon slags mojäng (maskin) ser häftig ut. Den glada cykeln sticker ut från stället.

  Gilla

 3. Maränger var det lääänge sedan jag såg. Så goda, speciellt de ”äldre” som du ville ha. Fick alltid de hos mormor på glada 70-talet. 😁

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.