att åldras…


foto: AntoniaB © 2016Jag skulle må bra av att bo i ett hus med gammal stil och gå hem i den här korridoren. Jag kommer inte ihåg var jag tog bilden men var någonstans här i Vasastan i Stockholm.

Jag är en av dem få som tycker är jobbigt att åldras. Inte det inre åldrandet utan den yttre.  Det är inte så att jag går runt och beklagar mig hela tiden eller ens tänker på det dagligen, men absolut när det blir fotodags av det måste slaget. Tex pass eller körkort.
Idag var det då dags för en nu pass.

Det är ju märkligt, för några dagar sen fick bara en känsla att jag ska kolla mitt pass. Då upptäckte jag att om några veckor är det utgånget. Suck…redan då kände ångesten krypa.

Idag är ju mycket enklare att byta pass än sist. Nu bokar man passande tid på passande dag och passande polismyndighet. väntetiden blir max 5 minuter. Slipper den eviga väntan som det var förr. Smidigt.
Men sen kommer ögonblicket där sanningen vissas upp obarmhärtigt. En bild tas, men som jag ser uuuut. Verkligen ångest. I svartvitt. Varför inte i färg? och varför kan man åtminstone ta två bilder som man kan välja den som är bäst. Bäst av två hemska?
Det var ju ändå fördel med bilder man kunde ta med sig förr i tiden,  man kunde ta flera tills man blev nöjd.
Visst fick jag komplimang av killen som satt i båsen, och han tyckte att jag föddes i en speciellt år, och ingen skulle gissa att jag är 60 år. Och jag vet det. Men bilden ljuger inte och inte heller förskönar den. Frågan jag ställer …varför man inte kan göra bättre fotoautomater?
Är det någon som tycker att bilden ger en rättvis bild på sitt utseende?

Annons

14 tankar om “att åldras…

 1. Vacker bild på gammal vacker korridor. Det är hemskt med passautomaten. Någon annan som bestämmer och styr och ställer. Och håret skulle bort från ansiktet. Det var efter det jag gick och klippte lugg igen.

  Gilla

 2. Visst är det lite märkligt att vi (oftast kvinnor) inte är nöjda med vårt utseende… tråkigt att det är så… jag FÖRSÖKER ändra på det och vara modig med bilder av mig själv.
  Och om det är så att du är 60 så aldrig hade jag kunnat tro det 🙂 Fin är du!

  Gilla

  • Tack! I verkliga livet har jag inte nån problem, spegeln är jag också nöjd med. Men sådan snabb bilder är en fasa. Och sällan jag hör att någon är nöjd med bilderna.
   Kram!

   Gilla

 3. Vacker korridor . Foto är en fasa men jag tog några i fjor när jag skulle ha visum. Det blev kanon bra kort. får spara till körkortet som snart går ut.
  Lycka till med bilden på den fina kvinnan.

  Gilla

 4. Underbar korridor. Kan förstå att du gillar den. 🙂

  Att förnya pass idag är en enkel och smärtfri procedur. Skaffade ett nytt förra året. Bara knalla in hos polisen. Betala och ställa sig framför manicken de använder. Klick, godkänna bilden och skriv under på skärmen. Är man inte nöjd med bilden, är det bara att ta om. Det är ditt pass, du bestämmer. Jag har färgkort i mitt pass. Lycka till.

  Gilla

  • De är inte lika tillmötesgående i Stockholm. De vägrade förra gången så jag frågade inte i år.
   Jag har inte fått den än men sist var bilden svart vitt.
   Sen killar är inte alls lika känsliga att ta bilder till passet.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.