hur står det till?….


Alla hus är ju inte vackra, men….intressant ändå att se. Jag fastnade för den övre delen. Den som är byggd av träplankor. Fulsnygg. Men inte vet jag om jag skulle våga ut för att öppna jalusierna. Underredet ser väl lite klent ut. Undra hur många ombyggnader huset gick igenom. Fönstren ser märkliga  på mitten och längs ner är fönstren likadana med något märkligt fris ( eller vad den nu heter) ovanför. hus...foto: AntoniaB © 2015

Annons

16 tankar om “hur står det till?….

 1. Det ser lite…. vågat ut. Det finns ju inget mellanrum mellan övre delen av fönstren och utbyggnaden. Onekligen blir man undrande. Men jag tror att man även i vårt land byggde friare förr i tiden och ute på landet kanske. Att måla hus måste bero på var man bor. Jag ringde stadsarkitekten när jag ville måla om mitt hus och han sa att det var fritt fram, han bodde nära och skulle tjoa till om det blev för grällt, haha!

  Gilla

  • Ändå blir det rabalder när någon målar i en avvikande färg. Var ju 2 ganska nyligen på tapeten.
   Samtidigt tycker vi att det är så pittoreskt i andra länder.

   Gilla

   • Ja, ibland blir det det. Det kan göra ont i en om man tvingas leva bredvid en skrikig färg. Vi tog faktiskt hjälp av en färgarkitekt (som vi råkar känna) när vi skulle bestämma färg. Hon har skrivit en bok om att man alltid ska välja mörkare, dovare nyanser än man tänkt, små färgprover luras, man bör provmåla en större yta på huset, allt för att man själv och omgivningen ska trivas med färgen i längden. Det pittoreska åker man ju ifrån, man behöver inte leva med det varje dag. men även färggrant kan vara väldigt vackert, bara det inte gör ont i ögonen och själen.

    Gilla

    • Tänker på Cuba och Costa Rica. Och att vår bostadshus har det tråkigaste färg på hela gatan. och dessvärre får vi inte heller måla om det på en annan färg när vi kommer måla hela fasaden. mullvadsbrun/ smutsbrun. Andra hus bredvid är mycket grannare.

     Gilla

     • Aha. Ja, sånt kan vara trist, om men verkligen inte får måla om. Men färgerna i Costa Rica och på Cuba kanske passar in på ett annat sätt i klimat och natur. Vi har annat ljus, annat väder, annan natur och byggnadsstil som kanske inte skulle göra sig med den färgpaletten. Men om andra hus i närheten har grannare färger är det svårt att förstå varför ert hus måste vara brunt.

      Gilla

 2. Jodå, jag mår bra. Var ute tidigt idag på en morgonpromenad. Men det är kanske inte det din bloggtitel syftar på. 😀
  Den övre delen ser ut som en påbyggd loftgång. Märkligt utseende, med tanke på den undre delen.
  Intressant bild på ett märkligt hus.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.