luggslitna…


Google translate to english

kamel...foto: AntoniaB © 2015Jag vet inte om jag ska lägga in bilder på dem baktriska kamelerna. De åg för sorgliga ut. Det var ju varmt och inte ens de klarade av värmen. Jag led också ändå hade jag inget päls.

På dem hängde ju pälsen i stora sjok.  på vissa ställen naken hud. Dramatiskt. Men sån är verkligheten för vissa.
De baktriska kameler har två puckel jämfört med dromedarer som har bara en. Mankhöjden ligger mellan 180 cm och 230 cm. De är inte små med andra ord.
Dromedarens päls är relativ kort men den baktriska kamelen har över vintern en lång päls. Under våren byts pälsen ut och djuret har under dessa månader ett rufsigt utseende.
Den baktriska kamelen har lång päls över vintern. Under våren byts pälsen ut och djuret har under dessa månader ett rufsigt utseende. De ser faktisk lite loppätna och nästan galna ut, med nästan ingen päls alls på vissa ställen. Men det är bara så. helt normalt.

Bra sug har de också. 100 till 150 liter vatten i ett svep som får skvalpa i deras mage. Kameler kan konsten att förvandla vatten …..till fett. Forskarna skulle väl kunna forska lite om man skulle kunna förvandla fett till vatten. Vore väl inte helt fel,eller?

kamel...foto: AntoniaB © 2015 kamel...foto: AntoniaB © 2015 kamel...foto: AntoniaB © 2015 kamel...foto: AntoniaB © 2015

16 tankar om “luggslitna…

 1. För mig var ”Baktrisk kamel” helt nytt, har bara hört dem kallas kamel och dromedar tidigare. Översta bilden med enbart pucklarna är väldigt läcker. Sen gillar jag närbilden, den är bedårande. Visst ser de luggslitna ut, men om det r ömsning på gång så är det ju helt naturligt.

  Gilla

  • De tappar ju pälsen i värmen. Så det är inte vanvård.
   Jag bara tänker så att om nu kamelen kan förvandla vatten till fett borde man väl underkolla det om det funkar tvärtom med. De vore en revolutionära upptäckt. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Ja, helt otroligt hur de kan slurpa i sig. Tycker de är väldigt fina när de har den långa pälsen, men kan förstå om de inte trivs i hettan. ☺

  Gilla

  • Över 100 liter. Det är mängd jag lött skulle kunna drunkna i. ( kan inte simma 🙂 och å andra sidan kan man drunkna även i en liten pöl med, det gjorde en bekants farfar. Tyvärr frågade jag anledningen till hans sorg i fel ögonblick och slutade med att jag började gapskratta och det gick bara inte att stoppa. Kan du tänka dig? Jag hör det än när jag skriver dessa rader. Fy på mig.
   Det gjorde även ganska nyligen igen garvtabben när en av mina kunder berättade att hennes älskade hund är död. Men det är en annan historia. Rolig sån för den morbida.

   Gilla

  • De är ju söta och intelligenta djur. Det är bara kamelen ( två puckel) som ömsar päls. Dromedarer ( en puckel) gör inte det. Och det gör de på våren. Så de var väl inne på sista varvet. Därför ser de så luggslitna ut. Det är varken vanvård eller sjukdom, men man kan nästan tro det.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.