vissa har för många och andra ingenting alls…


Google translate to englishcykel...foto: AntoniaB 2016Vad jag menar är att vissa har kanske för mycket hjul, medan andra har nästan inget hjul i barken alls.

Jag hör ljud utifrån. Barn som låter, men jag hör ändå inte så tydligt för jag har treglasfönster. Av någon anledning öppnar jag fönstret och tittar ut. Då ser jag två män och två barn. Barnen är runt 5 kanske 6 år gamla, en pojke och en flicka. Pappan har precis handlat i butiken sina skidutrustning och nu står de utanför och männen pratar med varandra och barnen ja de hoppar lite.

Sen tittar jag en gång till. Pappan har inte bråttom, han drar omsorgsfullt upp blixtlåset på sin jacka, viker även upp jackans huva för det blåser och är kallt. Han har inte bråttom utan pratar med den andra mannen. Barnen… de hoppar, har visserligen mössa på sig, men bara en tunn kofta och tunn t-shirt under.  Ingen sjal. Inga handskar på deras händer heller, som fryser. Det är minus 9 grader ute så undrar hur pappan har tänkt. Om han tänkt överhuvudtaget. För han själv frös ju.

Sen började de springa till bilen som var parkerad på andra sidan gatan, cirka 50 m längre bort efter gatukorsningen, där det var ju rött så de fick vänta i snålblåsten.  Pappan sprang först, barnen efter.

Jag har aldrig haft barn så jag vet inte mycket, men jag vet att jag hade klätt de varmt i en sånt här väder. Kan jag ha dock fel,  då kan ni upplysa mig!

Annons

15 tankar om “vissa har för många och andra ingenting alls…

 1. I can’t stand the cold. I don’t like winter, and it makes no sense to me to see people going out in the cold when they’re inadequately dressed for it. I don’t get it when they allow their children to venture out that way either.

  Gilla

  • I don’t mind that it’s cold, but I have good clothes for that. Unfortunately, there are very irresponsible people and parents. And I cannot understand either. But I do not like snow. Not in the city. Just gets ugly. I like the gray nature with all the trees without leaves. Beautiful.

   Gilla

 2. Det var en ständig kamp kring kläder när barnen var små. Ibland fick vi ge oss men i en sådan situation som du skriver om så ingår det i föräldraansvaret att se till att barnen är varma.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.