det gnistrade bara nåt litet…


Det är olika från år till år. Förra året var det lugnt ändå fram till 23.45 innan det började med raketskjutningarna. Nu började någon redan klockan åtta på kvällen och sköt raketer nästan oavbrutet. Det är som om han satt i en skyttegrav. Lär ungefär så också. Wjiiiiii….wjiiiiiii….booom. Pause.
Storslaget var det inte. Han brände pengar helt i onödan för ingen fick en sån där ….häftig känsla över hans tilltag.
När jag tidigare igår sprang ner för att handla såg en gäng svenska killar i ring och gjorde upp planer. Vad planerna handlade om vet jag inget om.  Men ledar typen hade helt klart en stor bunt femhundringar i handen. så där 20 tusen eller mer. Ålder på de är väl 16 till 20 år. Jag reagerade då unga personer jag träffar har bara plastkort. De flesta vet inte ens längre hur pengarna ser ut.  Kan det vara en trendbrott när även unga inser värdet att cash eller så var det nåt annat brott.

Hursom…natten kom och fyrverkeriet satt igång på allvar. Eller?…jag kunde konstatera att färre och färre skjuter av raketer, för det blev aldrig speciellt mycket. Kanske var en 5 minuters topp sen blev det väldigt glest, och i princip upphörde helt redan kvart över tolv.  Sen dess har det varit tyst. Helt tyst. Och det är tyst än och det är också märkligt.

En annan märklig sak som hände att alla mina knappbatterier har dött till idag. 3 till antalet, i olika valör. Är inte det märkligt?

Några bilder blev ändå:

fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB fyrverkeriet 2016...foto: AntoniaB

Annons

10 tankar om “det gnistrade bara nåt litet…

 1. Kan bara hålla med det var verkligen dåligt med raketer i år.. Ett himmelens smällande hela eftermidagen och kvällen men vid tolv ja en kvart som du sa sen var det över vi brukar ju se allt från stan men därifrån var det heldött så det mesta vi fick se var här hos oss men även det väldigt lite mot annars.. Mina bilder på raketer blev ett skämt någon liten grej i fjärran som mer liknar en lampa hann aldrig med dom som var på nära håll..Bara att önska bättre tur om ett år.. Kram !!

  Gillad av 1 person

 2. Roliga bilder! Jag skulle för första gången testa på allvar, men det var lågt stående moln och fyrverkerierna syntes dåligt hos oss. Som du skriver var det många här också som höll på och sköt raketer hela kvällen. Märkligt beteende.

  Gilla

  • Märkligt att beteendet blir så likadant landet runt. Det är som man har bestämt sig i förväg. Eller är det en sorts kollektiv tänkande för folk som skjuter av raketer.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.