reklam eller inte reklam…det är frågan


Vi har bytt ut våra brevboxar, där alla kan nu ställa in om de vill ha reklam eller ej. Grönt med text Gärna reklam! Och rött med text Nej reklam!

En genomblick på lådorna visa att 2 vill ha reklam resten inte. Talar sin tydliga motståndsspråk.

Men nu helt plötsligt får vi massor av reklam i våra brevlådor. Sanslöst tycker vi som inte vill ha reklam. Jag pratade med brevbäraren och det var inte speciellt trevligt samtal. Inledningsvis tittade han på mig medan jag artig frågade om det är posten som delar ut reklamen? Eftersom han inte svarar fortsätter jag och förklara att vi har signalerat tydligt vem som vill ha reklamen. Fortfarande får jag inget svar så jag frågar honom om han förstår vad jag säger? Ja, han förstår säger han, men förstår inte alls problemet. Han säger och visar med stora cirklande rörelser vid tinningen : att man måste vara kokobello om man inte förstår att man kan bara samla ihop reklamblaskan och lämna den till pappersinsamlingen om man nu inte vill ha dem.

Jag kom med några motargument, men han höll fast vid att det är bara att slänga det oönskade. Vad är problemet undrade han. Vad är problemet!!!???? Det är bara att slänga skiten.

Nice, vi vill ha mer såna killar. Verkligen. Han har säkert också några goda råd till våra politiker hur de ska lösa världsproblem.

Annons

9 tankar om “reklam eller inte reklam…det är frågan

 1. Ja men usch, det är ju just det – man vill inte ta emot högar av reklam bara för att bära ut dem samma dag eller i en jättehög en vecka senare… tittar inte ens på dem… Orsaken till att jag inte har satt REKLAM NEJ TACK är att med den kommer ett par gratistidningar som jag vill ha… svårlöst ekvation.
  Men bra att du tog upp frågan!

  Gilla

  • Ja, det är en svår ekvation. Vi har gratistidningar på vissa Icabutiker , jac hämtar dem där, när jag vill kolla nåt i dem, men jag upptäckte att jag kan faktiskt läsa dem på nätet.

   Gilla

 2. Verkligen knepigt med folk som inte tar in vad man säger. Förr kollade jag igenom reklamen på jakt efter… ja, säg det. Efter utmattningen blev det en stress bland andra. Ett tag fungerade skylten på brevlådan men nu bladas mängder med reklam in i morgontidningen.

  Gilla

 3. Hej Antonia..
  VI har boxar nere i trappan mycket längesedan jag fick post in i lägenheten..
  Men hos oss är det kanske hälften det vill säga 25 av 50 som inte vill ha reklam men om dom får ändå vet jag faktiskt inte.. Jag hör till dom som vill ha eftersom jag tycker man får mycket tips och erbjudanden som jag inte skulle veta om annars.. Men det är ju en smaksak som allt annat..

  Jag vet inte vem som delar ut reklamen om jag ska vara ärlig..Men lite konstig brevbärare som inte kan svara på saker och ting låter som en typisk surkart 😦
  Ser att jag har väldigt mycket att titta på här hos dig efter min frånvaro ska kolla någon dag i lugn och rö.. Ha en fin kväll kram Nicki!!

  Gilla

 4. Det var mig en mycket knepig brevbärare. Inte en gnutta serviceinriktad. Jag har mitt brevinkast via lägenhetsdörren. Bredvid den har jag satt en lapp om att jag ej vill ha reklam. Fungerar jättebra. Ingen reklam dimper ner på mitt hallgolv. Merparten av den direktreklam som delas ut, görs ej av brevbäraren hos oss. Den delas ut av andra i Ö-o.

  Gilla

  • Han var inte trevlig alls. Jag vet att reklam delas ut av andra, men hans cykel var parkerad vid vår port och den var full av nån typ av tidningar typ reklam. ( det var runt kl 13) därför pratade med honom.
   Och framtill nu fungerade även hos oss, och jag trodde att den ordinära var på semester och han kanske vikarierade och bara såg namn och inget annat.
   Nåväl … Jag ville bara berätta om det. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.