zoo…8…känguru och emu


känguru...foto: AntoniaB © 2015 känguru och emu...foto: AntoniaB © 2015

En Emu som hackar lite på den små. emun förekommer i Australien likaså som kängurun. I emuernas värld är pappan som är ansvarig för att ruva ägget i hela åtta veckor. Han äter upp sig innan och lämnar inte äggen, under tiden äter han inget, dricker inget och skiter inte heller, så det var inte han som, som …ja, ni förstår. 😉 ni som har läst tidigare inlägg.
Honan kan stanna kvar hos honom och försvara, men hon är inte den trogna typen så allt som oftast hittar hon en ny partner.

känguru...foto: AntoniaB © 2015 känguru...foto: AntoniaB © 2015

17 tankar om “zoo…8…känguru och emu

  1. Kraftigt byggd Emu. Att hålla sig i 8 veckor låter tufft. Jag får magknip, bara att tänka tanken. När det väl är dags, brakar det väl till rejält. 🙂 Vallabyn är söt. Ser ut att vara jättevarmt. Förstår att de söker skugga. Måste ha varit jobbigt för dig med, att knalla runt i solskenet.

    Gilla

    • Ja juste, så heter den lilla, en vallaby.
      Ju det var jobbigt med värmen, och det var alltid svårt att lämna det skönt tempererat hotellrummet på morgonen, men inte villa jag sitta där hela dan.
      Det är anledningen till att jag reser så tidig sommar sen vår, för senare blir uppemot 38-40 grader och DET är inte kul i en stor stenstad.
      Några kommentarer till sen väntar målarpenseln. 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.