ellok och vagnar….

lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 ...foto: AntoniaB © 2015 tågvagn...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 lok...foto: AntoniaB © 2015 godsvagnar...foto: AntoniaB © 2015

Annonser

33 thoughts on “ellok och vagnar….

 1. I’m really drawn to the aesthetics of the electric rail system there. I compare your shots to those that I have taken of the marshalling yards here in Canada, which aren’t electric — all diesel, and its a neat acknowledgement of the differences and similarities. The biggest connection I see between the two are the almost imperceptible heritage links between the rail systems and our nations, and even each other as railway systems.

  • It was also much more durable and easier to service. Today’s computerised systems are vulnerable in every way. Here is the ongoing problem with train and subway regardless of weather. Here is a clip where things go much better. 🙂
   /watch?v=Yja2VmZOfdA

 2. Grymt bra bilder vännen helt i min smak anteckningar ja det är väl bra men när det är taget ser man ju i datorn när man fört över bilderna och glömma var ja det är ju lätt hänt men för att vara säker på att komma ihåg så tar jag en bild med mobilen om det är ett nytt ställe den talar ju om var sen ha en fin helg kram!!

 3. Mycket att betrakta i dessa bilder. Gillar dem mycket och kommer än en gång på att det är motiv som jag knappt fotat. En vacker dag. Gillar bilden med tankarna, bilden under och den längst ner lite extra.

  • Ja jag håller med. Det är mycket att se på bilderna, och jag är så fascinerade hur de byggdes upp, färgsättningen och att de är inte alls lika känsliga för vind och pust som dagens enformiga dito.

  • Fanken också … glömde önska dig en fin helg. 🙂
   Har varit mycket efter hemkomsten från Tallinn (igår kväll).
   Blev tvungen att ringa mitt fackförbund och min senaste arbetsgivare, DHL (idag). Nu är jag jäkligt trött på att vara jagad av STATEN (fackförbund, försäkringskassa och arbetsförmedling). Nästa vecka tar jag kontakt med min bank och jobbar på min pensionering 2016.
   Önskar dig allt gott vännen.
   Kram från en kille i Örebro.

  • Jag funderade om jag ska lägga in dem i mindre grupper, men kände att jag kommer aldrig fram till nu tid.
   Alla bilder är tagna i farten eller när vi stog på nån station. Så springa runt var ju inte fråga om. 🙂
   Ha en skön helg ! 🙂

   • Hej vännen.
    Jag förstår ditt dilemma.
    Själv kör jag alltid, datum och var jag varit, när det gäller mina bilder.
    Datum, tid och plats är viktigt. Även om jag inte alltid kommer ihåg var jag tagit bilden, efter ett tag. 😉 En bra grej är att föra dagbok. Typ att man skriver ner allt: Då och då tog jag denna bild. Fast då måste man var ganska trogen sina anteckningar.
    Att ta bilder i farten är cool!!!
    Själv är jag jättedålig på det. Jag har sett bilder från dig som är grymt bra. Så fortsätt med det. Speciellt när du besöker dina föräldrar.
    Tack för att du besöker min blogg.
    Kram. tg

 4. Alla fotona är bra som vanligt. Jag tycker väldigt bra om den första bilden med det blåa loket. Jag har ingenting att lära ut till dig när det gäller foton men jag funderar fram och tillbaka om fotot skulle vara bättre om du skar bort taket i överkant av bilden. Å andra sidan ger det djup eftersom det finns i förgrunden.

  • Tack! Och det är uppskattad med kritik eller mer här som en förslag. För det gör att jag synar bilden med nya ögon.
   Om jag skulle ha beskurit bilden så att den järnbjälken försvann skulle även en del av loket eller det fina lokstallet försvinna. Eller bilden har fått en mer ovanlig form, om jag ville ha kvar loket i bilden. På den nedre delen av bilden är en nästan likadan formation av en staket som blir till en viss spegling av bjälken. På det sättet tittar man igenom en glipa.
   Jag har för mig att jag redan beskurit bilden men minns inte utan att kolla igen.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s