vart leder de…?


port...foto: AntoniaB © 2015 port...foto: AntoniaB © 2015 dörr...foto: AntoniaB © 2015 port...foto: AntoniaB © 2015 port...foto: AntoniaB © 2015 ingång...foto: AntoniaB © 2015 port...foto: AntoniaB © 2015 dörr...foto: AntoniaB © 2015

Jag kanske hittade ingången till hemmelriket. dörren är på sidan en av många kyrkorna i den här lilla staden.

Jag kanske hittade ingången till himmelriket. Dörren är på sidan  av dem många kyrkorna i den här lilla staden.

dörr...foto: AntoniaB © 2015 port...foto: AntoniaB © 2015

Annons

15 tankar om “vart leder de…?

 1. Mycket snygga portbilder! Tittar lite extra på treans stenportal och järnsmidets utsirningar. Gillar också femmans öppna port – där kan man ju undra om man är på väg in eller ut. Många fina detaljer sr man när man tittar noga. Och ja, jag ser de slitna fasaderna, så synd att det får gå så långt.

  Gilla

  • Ja, det är synd, men jag vet att de var inte så länge sen man har renoverat, men det är nåt djävulskap i grunden som kryper upp och löser ner putsen i väggarna. Det är ju ett turiststad så man försöker bevara det fint. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vilka härliga bilder och spännande..
  Man kan låta fantasin spela och gissa vad som finns på andra sidan..
  ja det var säkert mycket som var bättre förr men även sämre..
  Dina bilder var i alla fall toppen tack för dom..
  Kram!!

  Gillad av 1 person

 3. Intressanta foton på dörrar. Dels för att det är spännande att fantisera om vad som finns bakom, dels för att det är fina mönster och ornament. Du undrade i nåt tidigare inlägg om hur många foton vi tar. Minneskortet på vår första digitalkamera fylldes snabbt när hustrun fotade dörrar nere i Simrishamn med omnejd. Hon älskar det motivet.

  Gilla

  • Visst är det fascinerande med dörrar och portar. Det är så vackert och mångsidig hantverk, som man oroar sig för att försvinna och blir ersätta med enkelt skurna varianter i onaturliga material. På samma sätt som fönstren har blivit standardiserat.

   Gilla

    • Fast ibland låter de värre än vad de är. Jag minns när jag jobbade med statistik och vi gjorde hembesök ( i det goa tider när folk var vänliga och man kom in överallt) och var i en lite by och letade efter adressen men kom till slutet av byn och hittade inte huset. Fick för mig att jag måste bara fråga någon i sista huset vad de vet om adressen. Och där var en riktig argsint hund som i princip slet sönder staketet. Jag har för mig att jag såg någon att gå in i huset tidigare, men ingen kom ut trots att hunden slet hårt.
     Så jag bestämde mig att jag ska in. Öppnade dörren som inte var låst och ……….så…….. Ja, såg aldrig mer hunden, den skällande besten blev rädd och sprang till andra ändan av gården. Sen kom husbonden ut, och då vågade sig hunden tillbaka.
     Jag skrattade gott åt situationen, men han varnade mig att ta det försiktigt för nu när han själv var ute är han modig igen.
     Och huset då? …den låg efter det huset men lite längre in så det syntes inte på gatan.
     Och där fick jag lunch, present samt de ordnade transport ( genom borgmästaren) till nästa by, då bussen gick bara två gånger per dag morgon och kväll.
     Så var det förr i Ungern. Nu är det bara kaos. Och jag vet inte ens vad jag ska tycka.
     Det blev lite för långt komment. Förlåt.

     Gillad av 1 person

     • En underbar berättelse. Tack för att du delade med dig. På många sätt var världen bättre förr. Tyvärr kan vi inte vrida tillbaka tiden och börja om.
      Nu är jag klar i tvättstugan. Ska sticka ut och handla och tanka bilen.
      Ha en fin söndag.

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.