lockelser…


Brunnslock är nog en egen konstart. Variationerna är oändliga, och här har  jag plockade ihop några vackra från en liten sagostad som heter Köszeg beläget i västungern. Det kommer flera foton i kommande inlägg.

Brunnslock gillas av många. Jag fotar dem men undviker att gå över dem, då en pojkvän har rasat igenom en för många år sen. Klart sånt händer inte ofta, men vill helst undvika fritt fall. brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015 brunnslock...foto: AntoniaB © 2015

21 tankar om “lockelser…

 1. Coast-to-coast, absolutely none of the manhole covers in Canada have an ornate look to them. I wish so much that the powers that be could be convinced to incorporate such aesthetics into even this level of infrastructure.

  This is what sets Europe and apart from the west. Even if they’re little things, they matter to the reputation of the land.

  Gilla

 2. Oj, så många vackra lock på en gång!
  Tycker det finns många fina i mellan- och sydeuropa – och att våra är fantasilösa här i Finland.
  Lite så där som med annan arkitektur, fönster, balkonger och sånt. Varför är vi så slätstrukna?
  Kram och ha en fin torsdagskväll!

  Gilla

 3. Mycket tilltalande serie med brunnslock.
  Även inramningen runt locken är varierande och vackra.
  Kanske skall jag i fortsättningen undvika att gå på locken.
  Man vet ju aldrig vart man hamnar.

  Gilla

  • Och inte ska du göra det av skrock som många andra gör det.
   Men man kan vara lite mer försiktig vart man lägger foten.
   Nu har vi i Stockholm en hel buktningar på trottoarer ( ja neråt) undrar om det är blivande slukhål jag ser på våra trottoarer. Man tätar inte längre på fyllmaterialet som man gjorde förr. Mycket regn kan ju underminera.
   Jag har sett också att andra hoppar över den nersjunkna trottoarerna.

   Gillad av 1 person

 4. Jo, visst kan de verka utplacerade slumpmässigt, men det finns en tanke bakom, helt klart. Vatten, avlopp, fjärrvärme….. Jag tycker att det var ett bra initiativ av de styrande i Oslo att anlita en konstnär för att designa nya brunnslock som skulle placeras i centrum.

  Gilla

 5. Verkligen små konstverk som man upptäcker om man går med näsan i backen. Hos oss har de väl standardiserats under modern tid och variationen är alltså inte så stor, man får spana efter äldre sådana. Tack för fin visning!

  Gilla

  • Det är rent av otroligt att vi har så många olika varianter. För det mesta gillar jag dem, men ibland kan jag tycka att det är fult själva utplaceringen. Lite så där huller om buller. Dock förstår jag att de går inte efter att det ska vara snyggt utplacerad, utan att de har en funktion och en given linje.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.