bunkern…

Och vad är detta? Här gömdes ett tag 1945 den ungerska heliga kronan. Idag skulle naturligtvis inte fungera detta lilla bunkern som gömställe, men då var byn ganska så isolerad. Idag står den öppen och vem som helst kan gå in när som helst. 😦 Förutom kistan som finns ju egentligen ingenting där inne, men det är en fin kista även om man kanske kan tycka att det är en dussinvara. Men dussinvara med historia.
Den heliga kronan har en väldigt lång historia ( startar runt 1070) vilket jag inte tänker dra här. Men kronan har valsat runt i världen en hel del.

foto: AntoniaB © 2015 foto: AntoniaB © 2015 foto: AntoniaB © 2015Utgången från bunkern till hantverkarbyn som jag visade i föregående inlägget.

Annonser

8 thoughts on “bunkern…

  1. Ett helt underbart ställe, den första bilden visar sånt jag älskar mest, grönska, stenar…
    Vet inte om jag skulle våga gå in där dock, känns lite klaustrofobiskt… Men om någon god vän kom med eller väntade utanför, så … 🙂

    • 🙂 och jag var helt ensam. Men jag gick inte in till den mörkaste delen heller. Hade inte ficklampa med mig bara mobilens strålkastare och där inne var inget annat än inget. Och spindlar.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s